Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024

Rafi Bueno publica el llibre ‘Un hotel per la COVID’

Per 4 de febrer de 2021 a les 17:00 0 1085 Visites

La infermera martorellenca apropa com es va viure la primera onada a l’Hotel Salut

Rafi Bueno, infermera del CAP Martorell, ha escrit el llibre ‘Un hotel per la COVID’ (Editorial Cuatro Hojas). En la seva obra explica tot el que es va viure en l’Hotel de Salut que es va instal·lar al municipi durant la primera onada del coronavirus. També narra com va afectar la situació als treballadors sanitaris.

Des que l’hotel es va posar en marxa a principis d’abril, cada vespre la infermera escrivia a mà els seus pensaments i la pressió que sentien treballant en primera línia. Per a ella, plasmar les seves vivències en un dels pitjors moments de la pandèmia va ser “la millor teràpia”.

Bueno, martorellenca d’adopció i malaguenya de naixement, va ser una de les encarregades d’adaptar l’hotel per adequar-lo com a espai d’aïllament temporal i descongestionar els hospitals. Assegura que va ser “un repte col·lectiu i una responsabilitat a l’hora de distribuir els pacients, els equips de treball i convertir el centre en una referència a la comarca”.

El llibre té cinc capítols i a través d’aquests explica la seva infància a Andalusia, el que va significar per a ella estudiar infermeria, la seva arribada a Martorell, com ha viscut la pandèmia i exemples reals de casos que van tractar a l’Hotel Salut.

La seva neboda ha estat qui ha il·lustrat els textos i el llibre ja es pot adquirir a les botigues.

Fotografia: La infermera martorellenca Rafi Bueno és l’autora de l’obra ‘Un hotel per la COVID’ [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   C-Martorell, Cultura, Martorell