Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia Raquel Montoya presentacio CUP Esparreguera

Raquel Montoya: “A les institucions es governa obeint el poble. Escoltarem al veïnat”

Per 4 d'abril de 2019 a les 20:00 0 1046 Visites

La nova cap de llista és l’actual portaveu del grup municipal de la CUP i agafa el relleu d’Aleix Escursell

El resultat de la CUP Esparreguera va ser una de les sorpreses destacades de fa 4 anys a les eleccions municipals. Es va presentar per primera vegada i va entrar a l’Ajuntament com a segona força amb 5 regidors per darrere del PSC amb 6. En aquesta ocasió, els cupaires han escollit Raquel Montoya com a cap de llista.

La plaça de la Pagesia ha acollit, el divendres 29 de març, l’acte de presentació de la cap de llista i part de la candidatura de la CUP Esparreguera. També han fet públic els principals eixos del programa electoral.

La candidatura l’encapçala Raquel Montoya, que té 40 anys i treballa de periodista a Olesa Ràdio. Regidora i portaveu del seu grup municipal, per aquestes eleccions ha agafat el relleu d’Aleix Escursell, el cap de llista el 2015.

El número 2 és el regidor Pol Valldeperas, mestre de secundària. Li segueix Montse Pérez, funcionària molt implicada en els moviments independentistes de la comarca; Miguel Ángel Guiral, enginyer agroambiental i paisatgista, que s’autodefineix com a “agromanyo emigrat per a omplir urnes” i militant de la CGT. I la cinquena és Neus Montaner, tècnica en educació infantil i ex-membre del Secretariat Nacional de la CUP.

Pel que fa a les línies generals del programa electoral, la CUP Esparreguera vol “prioritzar la millora del centre i els barris actuals, abans de posar-se a fer-ne de nous; millorar la gestió de residus i neteja dels carrers; la mobilitat interna així com el transport públic i les connexions, com treballar per una línia exclusiva a l’estació de Renfe de Castellbisbal”.

També vol “evitar el creixement del poble i l’especulació immobiliària. En especial evitar la creació d’una “Ronda del Llobregat” que és inviable, anti-ecològica i contrària a la protecció de l’entorn natural” i “prioritzar la revitalització social i cultural del poble. Amb el foment de la participació ciutadana i la creació de consells sectorials de participació”.

Pol Valldeperas ha explicat la tasca feta com a caps de l’oposició d’aquest mandat, incidint en les propostes que havia fet la CUP i en les grans mancances de l’equip de govern del PSC i ICV.

Neus Montaner ha enumerat els fonaments democràtics de la CUP: assemblearisme, participació ciutadana, municipalisme, limitació de mandats i càrrecs, oposició a les portes giratòries i la reducció dels sous a 50% dels actuals.

Montse Pérez ha centrat el seu parlament en la construcció de la República Catalana des de la base, social i feminista i amb propostes transformadores.

Miguel Guiral ha posat en valor la proposta de Via Verda de la CUP en contraposició a la Ronda del Llobregat o “Via Grisa” que es vol tirar endavant. També ha reivindicat la millora dels serveis bàsics, així com la necessitat de connectar el nucli urbà amb els barris més allunyats.

Raquel Montoya ha destacat que “la CUP aspira a governar capgirant la manera de fer, amb una presa de decisions col·lectiva, amb total transparència, amb una candidatura valenta, responsable i treballadora”. Perquè ha afegit que “a les institucions es governa obeint el poble. Escoltarem al veïnat, que ja té detectat els problemes d’Esparreguera i que són, a la vegada, els nostres problemes”.

L’objectiu de la candidatura, ha assegurat la cap de llista, és “fer que Esparreguera sigui un poble on valgui la pena viure, independentment del barri. Que hi hagi un projecte de poble que cohesioni i creï comunitat”.

En acabar els parlaments van pujar a l’escenari bona part de la llista, així com membres de l’assemblea. L’acte va acabar amb un concert acústic a càrrec del grup local Almohadons.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: