Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia Sant Joan Collbato

Revetlles, fogueres i l’arribada de la Flama del Canigó per celebrar Sant Joan

Per 22 de juny de 2022 a les 7:00 0 759 Visites

Els municipis recuperen els actes tradicionals d’abans de la pandèmia per aquest dijous 23 de juny

MARTORELL

Enmarcada en les Festes de Sant Joan al barri del Pont del Diable, la Revetlla començarà a les 19h amb l’audició de sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa al passeig del Quarter i l’arribada de la Flama del Canigó. També amb la lectura del manifest i l’ofrena a l’Ajuntament. A les 20.45h hi haurà una sortida per sopar als voltants del riu Llobregat i, a partir de les 22.15h, tornada amb les axtes de vent enceses per encendre els focs de Sant Joan al terraplè del darrere de la Llar d’Infants, al camí del riu.

Pel que fa a les Festes de Sant Joan al barri de Can Bros, se celebrarà la Revetlla amb botifarrada, coca, cava i begudes a partir de les 21h. A les 23h hi haurà concert amb Els Cremats i Els Baratos i actuació de les DJs Lupe i Turbina.

SANT ANDREU

Durant tota la tarda, la plaça de la Pau acollirà les activitats de la Bruixa del senyor Arnau, tallers infantils i la lectura del conte de la bruixa a càrrec de al Colla de Diables de la ciutat. A continuació tindrà lloc l’arribada de la Flama del Canigó organitzada pel Centre Excursionista Pi Tallat. A les 21h la Bruixa farà una cercavila pels carrers del municipi fins a arribar a l’esplanada de sorra del mercat setmanal, on s’encendrà la tradicional foguera. En aquest espai hi haurà sopar i música en directe amb les actuacions de Black Velvet, La Selva i DJ Charly Rock McFly.

OLESA

La revetlla de Sant Joan coincideix amb la Festa Major d’Olesa. Les activitats arrencaran amb l’arribada de la Flama del Canigó organitzada per l’ANC, Òmnium Cultural i CAL Olesa, que recorrerà els carrers del municipi i servirà per encendre la foguera a les 23h al pati de la Casa de Cultura. Mitja hora més tard hi haurà l’espectacle piromusical ‘Odissea’ al Llac Municipal. A la mitjanit hi ha previstos diferents concerts com el Concert de Revetlla amb la Principal de la Bisbal, la Revetlla Jove amb el grup Super Gang, la Nit de festa: un temps, una música amb Dj Rafa González i el concert amb Sense Sal, Arc de Triomf i Rafa DJ10.

ESPARREGUERA

Els Amics de la Flama d’Esparreguera han organitzat diverses activitats per a tots els públics a partir de les 18h. A les 18.30h es farà l’arribada de la Flama del Canigó a la plaça del centre, el lliurament al Club Excursionista d’Esparreguera i la cursa pels diferents carrers del municipi. Els actes de rebuda seran a partir de les 20h i, mitja hora més tard, hi haurà diferents actuacions de les colles de cultura popular. A les 22h s’encendrà la foguera i hi haurà el castell de focs artificials. A continuació hi haurà servei de bar, sopar de germanor i ball.

ABRERA

A partir de les 20h a la plaça de Pau Casals es donarà el tret de sortida a la festa amb un sopar de Revetlla i l’actuació del grup Sifasol. D’altra banda, l’Associació de Veïns i Veïnes del barri de Can Vilalba ha organitzat una festa a partir de les 21h amb sopar i música en directe a càrrec de Dj Jordi Bosquet de Ràdio Abrera.

SANT ESTEVE

A partir de les 21h hi haurà sopar de germanor ambientat amb equip municipal a la pista poliesportiva de Ca n’Amat. A continuació, es farà la foguera de Sant Joan al camp de futbol. També hi haurà Revetlla al Casal Social Vallserrat a partir de les 22h.

COLLBATÓ

A partir de les 20.45h es realitzarà la rebuda de la Flama del Canigó a l’Ajuntament i, a continuació, es procedirà a recórrer el carrer Bonavista i el Passeig Mansuet fins arribar a l’Esplanada dels Bombers. Allà es farà la lectura del manifest, l’encesa del peveter i l’espectacle de foc a càrrec de la colla Diables Salnitrats, que donarà pas a l’encesa de la foguera. A les 22h començarà un sopar popular i hi haurà música amb el DJ Jordi Fajardo a la plaça de l’Era.

CASTELLVÍ

La Revetlla se celebrarà enguany a la pista del CCR a partir de les 22h amb un sopar a la fresca i una sessió de ball a càrrec de Dj Rafa Martínez. També hi haurà festa al Jardí del Pont organitzada per l’associació de veïns de Can Sunyer i Valldaina. L’entitat ha organitzat una Revetlla amb sopar i música.

GELIDA

A partir de les 19h a la plaça de la Vila hi haurà un concurs de coques amb premis. A les 19.30h a la plaça de l’Església arribarà la Flama del Canigó i hi haurà la lectura del manifest. Mitja hora més tard actuarà la colla infantil dels Diables en el mateix escenari. La festa continuarà a la plaça de la Vila a partir de les 22h amb un sopar popular i ball de Revetlla amb Koktel Jas. A les 00.15h al passeig Rosell i Massana començarà la Birravetlla i, seguidament a la Pista Jardí UCG, la disco de Sant Joan amb DJ Jangar.

MASQUEFA

La Flama del Canigó arribarà als jardinets de la Torre dels Lleons a les 19h amb l’acompanyament del Club Excursionista Anoia i la participació de la Colla de Diables de Masquefa. Allà serà rebuda per representants del consistori i s’encendrà el peveter. D’altra banda, el Club Petanca Masquefa ha organitzat un sopar i ball amb Abracadabra Grup a les instal·lacions del club.

Fotografia: La Foguera de Sant Joan a Collbató [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: