Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
La Bustia Salvador Esteve president Diputacio Barcelona 2011 2015 Martorell

Salvador Esteve nega el desviament de subvencions de la Diputació

Per 19 de gener de 2022 a les 10:16 0 542 Visites

L’exalcalde de Martorell està investigat com a expresident de l’ens provincial i ha estat notícia l’últim mes per ser nomenat fill predilecte, anunciar-se que tindrà un carrer al seu nom amb les crítiques de l’oposició

L’expresident de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, s’ha desvinculat d’una suposada trama de desviament de subvencions de l’ens provincial i va mantenir davant del jutge que mai ha tingut interès a atorgar ajudes a determinades entitats.

Segons han informat fonts jurídiques, Esteve ha declarat com a investigat al jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona aquest dijous 13 de gener. La presumpta trama va desviar almenys dos milions d’euros de subvencions per a cooperació de la Diputació de Barcelona en el primer mandat de CiU (2011-2015), un període que està sota sospita per presumpte frau en la concessió de subvencions destinades a cooperació a fundacions afins a CDC.

El dia 24 de maig del 2018, Esteve va ser detingut i alliberat  després de declarar per aquest cas de presumpta corrupció, primera fase de la macrocausa Volhov.

A la seva declaració, va insistir que les subvencions passaven per la Intervenció i la Secretaria General de la Diputació de Barcelona abans de ser autoritzades i va afegir que mai s’havien atorgat ajudes si hi havia informes desfavorables d’aquests organismes interns. La causa va arribar a comportar la imputació de 41 persones.

El mes passat, Salvador Esteve va ser nomenat fill predilecte i el Ple de Martorell va aprovar que un carrer del barri de La Sínia que està en construcció tindrà el seu nom, en els dos casos ha tingut les crítiques dels grups de l’oposició.

Fotografia: Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona (2011 al 2015), en la roda de premsa posterior a la seva elecció el 15 juliol del 2011 [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Martorell, Política