Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia Eduard Pujol

Una dona que va acusar Eduard Pujol d’assetjament sexual, a un pas de ser jutjada

Per 19 de gener de 2022 a les 10:55 0 777 Visites

L’exdiputat martorellenc de JxCat va posar denúncies per difamació i falses acusacions que un jutge li ha donat veracitat per anar a judici

Un jutjat de Barcelona ha deixat a un pas d’anar judici una de les dones per acusar falsament d’assetjament sexual el llavors diputat martorellenc de Junts per Catalunya (JxCat) Eduard Pujol.

Després que la dona ho denunciés davant del partit, Pujol va deixar els seus càrrecs polítics l’octubre de 2020. Posteriorment, l’exdiputat i periodista va denunciar la dona per difamació i falses acusacions i el partit el va restituir de militància.

Ara el jutjat veu indicis de veracitat per jutjar-la, segons ha avançat ‘El País’ i han publicat diversos mitjans. En concret, el jutge dona de termini fins a finals de gener perquè la fiscalia, l’acusació particular i la defensa demanin arxivar la causa, noves diligències o presentin els seus escrits per anar a judici.

 

La interlocutòria

La resolució judicial exposa que hi ha indicis que la dona va mantenir relacions sexuals esporàdiques amb Pujol entre agost del 2018 i gener del 2019. “Aprofitant la condició de diputat parlamentari de Pujol, el 19 de febrer del 2019 va iniciar accions de pressió, atemoriment i difamació contra ell a través de missatges que li dirigia per Whatsapp i publicacions en xarxes socials perquè ell no decidís acabar la relació personal entre els dos”.

Fins a finals del 2019 li va enviar uns 3.400 missatges d’aquest tipus amb frases com “ara penjaré una foto feta per mi amb elements teus”, “ja n’he penjat una, seguim…, avui el que no dormiràs seràs tu”, “t’has pres la pressió?”, “tens por?” o “tindràs un dia mogut”. Els missatges anaven acompanyats de les imatges que li advertia que publicaria en xarxes socials com Instagram. D’aquesta manera, “aconseguia el seu propòsit de noves trobades, a les quals accedia Pujol per demanar-li que retirés les converses privades i imatges que publicava amb voluntat d’atemoriment i difamació”.

A partir de l’abril del 2019 la dona va començar a presentar-se en aquestes xarxes i missatges com una “víctima” de Pujol, i “li imputava falsament actes d’agressió”. El 26 d’octubre del 2020 es va dirigir a JxCat “afirmant que havia estat objecte d’assetjament sexual” per part de Pujol, cosa que va provocar la seva dimissió dels càrrecs polítics que tenia.

 

Suspensió i restitució

Junts per Catalunya el va suspendre de militància i va deixar l’acta de diputat. El gener del 2021 va denunciar aquest cas i un altre a la justícia, mentre que les dues suposades víctimes no van denunciar el cas ni a la policia ni als jutjats. El 14 de febrer de 2021, Pujol ja no va formar part de la llista electoral de JxCat a les eleccions al Parlament.

El juny passat, JxCat va decidir restituir-lo de militància. Llavors va afirmar que és un gest “important, a la vegada que insuficient” i que “sempre he manifestat que soc innocent del que se’m pretenia acusar i que ho demostraria”. Per això considera que la restitució de la militància és “un primer pas” cap a la seva “rehabilitació pública”. També que esperava que “el meu testimoni serveixi per fer les coses bé i que la lluita contra qualsevol classe d’assetjament, d’agressió o de violència –especialment a la dona– es faci evitant judicis mediàtics precipitats que, sense cap base, lesionen persones i trajectòries vitals”.

Fotografia i font: Eduard Pujol en una roda de premsa al Parlament, el setembre del 2020 [ACN]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Política