Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
La Bustia ple pressupost 2022 Sant Andreu

Sant Andreu aprova un pressupost de 32,2 milions d’euros, un altre import rècord

Per 31 de desembre de 2021 a les 20:00 0 531 Visites

El govern municipal (PSC i Cs) pacta amb Podemos per aprovar-lo i Fem Sant Andreu s’absté

L’Ajuntament de Sant Andreu ha aprovat el pressupost 2022 que puja a 32,2 milions d’euros, un 6,3% més que l’actual, que era fins ara el pressupost més elevat de la seva història.

Pel que fa a les inversions s’han previst 3,9 milions d’euros, que és un 7,2% més que el 2021. Destaca la construcció d’una nova piscina d’estiu i la millora de les instal·lacions esportives de l’11.

El pressupost també destaca la posada en marxa d’un servei d’intervenció ràpida per solucionar incidències a la via pública i la millora dels parcs infantils, amb 600.000 euros. L’Ajuntament preveu destinar el 2022 més de 8 milions d’euros en la millora, el manteniment, la conservació, la gestió dels residus i el manteniment dels equipaments.

L’alcaldessa Ana Alba ha destacat que “el pressupost posa èmfasi en impulsar polítiques de transició ecològica i energètica, inici del que ha de ser un pas definitiu en la millora en la gestió de residus, nous servies de protecció social i d’atenció a les persones, amb la voluntat clara de reduir les desigualtats”. També que “els pressupostos posen al centre de les polítiques les persones” i ha dit que la partida destinada a serveis socials s’incrementa en un 15%.

Els comptes municipals han comptat amb els vots a favor del govern municipal (PSC i Cs) i Podemos i l’abstenció de Fem Sant Andreu. El Ple es va celebrar el dilluns 27 de desembre.

 

Acord previ per a l’aprovació del pressupost 2022

El mateix dia del Ple al matí, el govern de Sant Andreu del PSC i Ciutadans han donat a conèixer un acord amb Podemos per aprovar el pressupost 2022. Les dues parts coincideixen que “la sortida de la crisi generada per la pandèmia i la reactivació i recuperació de la ciutat han de ser el principal objectiu de l’Ajuntament”.

Acorden “prioritzar allò en què coincideixen i deixar en un segon terme les diferències. Consideren que el pressupost ha de ser eminentment social, que posi un cop més a les persones en el centre i que contempli un increment significatiu de les partides destinades a garantir les necessitats bàsiques de la ciutadania”. Aquest acord es concreta en “un increment del 15% de serveis socials amb importants partides com l’atenció domiciliària, contra la violència masclista, en les targetes moneder, les beques menjador o el material escolar. També s’acorda redefinir el Banc d’Aliments”.

Un altre dels acords és el trasllat dels serveis socials a l’espai de les Monges, l’impuls de l’habitatge públic, l’administració transparent, la participació, accions per a la gent jove, l’activitat econòmica i el foment de l’ocupació, la lluita contra el canvi climàtic i la millora de la qualitat de l’espai públic. També han pactat fer un seguiment periòdic del grau d’acompliment de l’acord pressupostari.

 

Fem Sant Andreu presenta 4 eixos abans del Ple

Des de Fem Sant Andreu expliquen en una nota prèvia al Ple que “hem volgut prioritzar 4 eixos per afrontar el futur de Sant Andreu: inversió social per no deixar enrere a ningú, ampliar el parc d’habitatge públic amb ajuts al lloguer i subministres bàsics de l’habitatge per les rendes més baixes, la reactivació econòmica amb programes i iniciatives el consum local, adequar i modernitzar els polígons industrials, i el futur jove i sostenible amb oferta d’oci, cultural i esportiva pel jovent i impulsar plans d’ocupació”.

La nota del grup municipalista (ERC i Vecinos por el Cambio) afegeix que “hem insistit amb propostes d’inversions de manteniment i millora, com per exemple, invertir en reparar la via pública i asfalt, remodelació dels parcs infantils i els passos de vianants. I per altra banda, infraestructures com la construcció de la nova comissaria de la policia local o la remodelació dels vestidors d’entitats del poliesportiu 11 de setembre”.

També afirma: “ens preocupa que un cop més, la ciutadania no tindrà ni veu ni vot en aquests pressupostos. No podrà proposar ni decidir projectes ni inversions per la ciutat. En ple segle XXI, quan gairebé tots els municipis ja compten amb processos participatius, a Sant Andreu els comptes encara els monopolitzen els polítics”.

 

Vídeo del Ple de l’aprovació del pressupost 2022:

Fotografia principal: Moment del Ple del pressupost 2022 telemàtic celebrat el dilluns 27 de desembre de 2021 [YouTube Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: