Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
labustia fotolinera

Sant Andreu instal·la la primera fotolinera

Per 5 de febrer de 2019 a les 17:00 0 912 Visites

La nova instal·lació permet la recàrrega gratuïta i simultània de dos vehicles elèctrics

Sant Andreu de la Barca ha posat en marxa la primera fotolinera de la ciutat, que s’ha instal·lat a la zona d’aparcaments de l’estació de ferrocarrils. La nova instal·lació permet la recàrrega gratuïta i simultània de dos vehicles elèctrics.

L’ús de la instal·lació es regeix pel model conegut com a fotolinera laboral o de park&ride que significa, que donarà servei a la gent que vagi a treballar amb el tren i aprofiti per carregar el seu vehicle de manera gratuïta, de tal forma que quan torni de la feina tindrà el cotxe totalment carregat.

La fotolinera permet transitar dels combustibles fòssils cap a les energies renovables, a partir de l’ús d’uns panells fotovoltaics. Per poder utilitzar la fotolinera caldrà disposar d’una targeta personalitzada, que es podrà sol·licitar a l’Ajuntament.

El punt de recàrrega estarà disponible les 24 hores del dia i els 7 dies de la setmana, i funcionarà de forma automàtica, és a dir, sense personal d’assistència. El temps aproximat de càrrega per vehicle és d’unes 8 hores.

L’alcalde Enric Llorca ha explicat que “la posada en marxa d’aquest servei coincideix amb la instal·lació de tres punts de recàrrega més, que permetran la càrrega de dos vehicles de manera simultània” i ha afegit que “la ciutat fa d’aquesta manera una aposta per la sostenibilitat, el medi ambient i el futur”.

 

Print Friendly, PDF & Email