Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia inauguracio reforma El Celler Sant Esteve (9)

Sant Esteve reobre la restaurada Sala El Celler

Per 16 de desembre de 2022 a les 17:00 0 361 Visites

El consistori ha celebrat un acte institucional d’inauguració que ha comptat amb la presència de Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona

L’Ajuntament de Sant Esteve ha reobert oficialment la Sala El Celler en un acte institucional celebrat aquest dijous. Amb aquesta transformació, l’espai s’adequa per a ús públic i es resolen els problemes estructurals de l’edifici d’humitats i fonamentació.

L’acte d’inauguració ha comptat amb la presència de la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. Ha estat acompanyada per l’alcalde Enric Carbonell, dels regidors i regidores del consistori i dels responsables de l’equip tècnic, els qui han exposat la reforma des del punt de vista arquitectònic i arqueològic.

Les obres d’adequació han tingut una inversió total de 521.203,52 euros i han estat finançades per la Diputació de Barcelona a través de diferents programes d’ajuts.

La reforma va començar fa gairebé dos anys, el febrer de 2020, però els treballs es van haver d’aturar l’estiu d’aquell mateix any arran de la detecció de mancances en la base de l’estructura de l’edifici. Aquest contratemps va derivar la tramitació d’un nou projecte que la reforcés.

Durant les obres també es van dur a terme sondejos arqueològics per comprovar si hi havia restes vinculades al passat agrícola de la masia Can Farràs. Les intervencions van permetre descobrir un pou del segle XVII, una galeria excavada a principis del segle XX i 4 cups destinats a l’elaboració del vi.

Un cop finalitzats els treballs, el consistori reobre El Celler amb l’objectiu d’acollir activitats socials i culturals com exposicions, concerts, formacions, xerrades, casaments i altres actes oficials. Alhora, està treballant en un projecte de transformació dels jardins municipals annexes per millorar l’accessibilitat i el paisatgisme.

Fotografia: Inauguració de la reforma de la Sala El Celler de Sant Esteve [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: