Dimarts, 18 juny 2024
  • Dimarts, 18 juny 2024
Martorell - La Bustia - Seat

Seat accepta els 397 milions del PERTE

Per 10 de novembre de 2022 a les 12:00 0 341 Visites

El Govern negocia amb Seat una aportació que complementi aquest ajut

Seat ha acceptat els 397 milions d’euros del Projecte Estratègic per la Recuperació i Transformació Econòmica (PERTE) que assigna el govern espanyol. D’aquesta manera, el grup Volkswagen invertirà, conjuntament amb altres empreses, 10.000 milions d’euros a l’Estat que permetran instal·lar la fàbrica de bateries a Sagunt i electrificar les plantes de Martorell i Pamplona.

El president de Seat, Wayne Griffiths, ha explicat que “és un primer pas i, alhora, continuem buscant solucions per desenvolupar el nostre ambiciós pla d’electrificació”.

L’empresa automobilística és la més beneficiada pels ajuts del PERTE i la seva acceptació arriba poc abans que expiri el termini de quinze dies que havia establert el Ministeri d’Indústria per confirmar el projecte.

Es tracta de la primera línia d’ajuts, que el govern espanyol va ampliar de 700 a 877,2 milions d’euros. Està previst que durant el 2023 el Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme publiqui una nova convocatòria per exhaurir tots els recursos. Seat no ha descartat presentar-s’hi també.

La ministra d’Indústria, Reyes Maroto, ha celebrat l’anunci de Seat d’acceptar el PERTE: “És una gran notícia que posa de manifest el compromís que té l’empresa amb el país. Vull agrair el compromís de Seat i de la resta d’agrupacions que han apostat pel projecte”.

En aquest sentit, Foment de Treball també ha assegurat que el projecte ‘Future: Fast Forward’ donarà un “impuls al potent sector de l’automoció, tant a Catalunya com a Espanya”.

D’altra banda, el Govern ha començat a negociar amb Seat una aportació que complementi les ajudes de la primera aportació del PERTE del vehicle elèctric. Així ho ha anunciat la consellera d’Economia, Natàlia Mas: “Estem treballant colze a colze”. A més, ha reclamat a l’Estat “que es mogui ràpidament per fer una nova assignació”.

 

Seat rebrà 397 milions d’euros del PERTE

Seat torna a exigir que es resolgui el PERTE

Seat s’alia amb 62 empreses per impulsar el PERTE

Giró visita Seat i reclama la cogestió del PERTE de l’automoció

Fotografia: Seat accepta els diners del PERTE [Seat / Arxiu]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: