Diumenge, 16 juny 2024
  • Diumenge, 16 juny 2024
La Bustia vacunacio a Seat

Seat és la primera empresa a vacunar els treballadors i Salut informa de la previsió per edats

Per 13 de maig de 2021 a les 18:30 0 2158 Visites

La vacunació per a persones de 40 a 49 anys començaria a mitjans de juny, i per les de 16 a 39 anys al juliol

Seat és la primera empresa que comença a vacunar els seus treballadors a les seves instal·lacions. Aquest dijous a la planta de Martorell s’ha començat a administrar vacunes, en coordinació amb Salut, als empleats de més de 50 anys.

En concert, primer s’administrarà la dosi als majors de 58, que són uns 800, i s’anirà baixant la franja d’edat a mida que s’avanci en el procés de vacunació. Es fa en un espai annex a Seat, amb el personal sanitari intern de l’automobilística i amb vacunes de Salut.

El febrer, Salut i la multinacional van arribar a un acord per col·laborar en la campanya de vacunació i ara el pacte es formalitza amb aquesta campanya d’immunització. A posteriori, les instal·lacions seran un centre de vacunació de la població general.

El Govern i Seat esperen ampliar la campanya de vacunació a altres persones que visquin o treballin a l’entorn del Baix Llobregat en els propers dies.

Previsions de Salut

La campanya de vacunació a la població general continua a bon ritme i Salut ha confirmat que calcula que començarà a vacunar la franja de 40 a 49 anys a mitjà juny i els menors de 40 (de 16 a 39 anys) al juliol. En declaracions a RAC1, la sotsdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, també ha explicat que a partir de dilluns es reprendrà la immunització de les persones de col·lectius essencials que encara no han rebut la primera dosi.

Des d’aquest dimecres les persones de la franja d’edat dels 50 als 55 anys ja poden demanar cita i fa uns dies ja es va començar a vacunar les persones nascudes entre els anys 1962 i 1971, però es va protegir primer la gent de més edat d’aquest grup.

Per als professionals essencials i les persones menors de 60 anys amb una dosi d’AstraZeneca pendents d’una segona, se les programarà quan es decideixi com es completa la seva vacunació.

Fotografia: Una treballadora de Seat és vacunada per una infermera, aquest dijous [Seat]

Print Friendly, PDF & Email