Dimarts, 21 maig 2024
  • Dimarts, 21 maig 2024
Martorell - La Bustia - Seat

Seat farà un segon ERTO per a la plantilla de producció

Per 18 d'abril de 2020 a les 7:00 0 1253 Visites

La companyia preveu presentar l’expedient per causes organitzatives un cop reprengui la producció de cotxes

Seat prepara un segon ERTO que pot afectar uns 11.000 treballadors i s’aplicarà un cop es reprengui la producció de cotxes, prevista inicialment per al 27 de maig. Empresa i sindicats tenen previst començar a negociar l’ERTO dilluns.

A diferència de l’ERTO que està en vigor actualment i, que és per causa de força major, el proper serà per raons organitzatives. L’expedient afectarà el personal de producció perquè les mesures de prevenció i protecció que caldrà aplicar pels protocols contra la covid-19 dificultaran arribar als nivells de fabricació habituals a la planta de Martorell.

La direcció de Seat ja ha comunicat als sindicats que el segon ERTO “s’aplicarà de forma gradual” i amb les mateixes condicions econòmiques que l’actual, és a dir, complementant la prestació de desocupació fins el 80% del sou de cada empleat. 

En un comunicat conjunt, els sindicats CCOO i UGT han reclamat que el començament de l’activitat sigui més enllà del 27 d’abril per garantir la implementació de les mesures destinades a protegir la salut de la plantilla. Aquest segon ERTO tindria una durada màxima de vuit setmanes.

Fotografia: Empleats de la planta de producció es veuran afectats per un ERTO [Seat]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: