Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
Martorell - La Bustia - Seat

Seat no produirà el cotxe elèctric petit d’Skoda

Per 16 de setembre de 2022 a les 17:05 0 625 Visites

Assumirà una part de la càrrega de treball assignada a la factoria de Navarra, un SUV,  i com estava previst un model Cupra i un altre Volkswagen

El Grup Volkswagen ha modificat la distribució en la fabricació dels models elèctrics que afecten la planta de Seat a Martorell. Segons el diari La Tribuna de Automoción, a diferència del que estava previst inicialment, l’automobilística únicament produirà dos dels tres models urbans de zero emissions: un per Cupra i un altre per Volkswagen.

En canvi, Skoda fabricarà el seu cotxe elèctric urbà a la planta de la República Txeca. La pèrdua d’aquest model suposaria un ajust del programa productiu futur a la planta martorellenca d’entre 80.000 i 90.000 unitats anuals a partir de l’any 2028, ja que l’inici del muntatge d’aquest estava previst, en principi, per l’any 2027.

Per compensar-ho, la planta de Martorell rebrà entre 2027 i 2028 entre 40.000 i 50.000 unitats dels SUV zero emissions, que també es fabricarà a la planta de VW Navarra. D’aquesta manera, la planta catalana assumirà una part de la càrrega de treball que té assignada la factoria de Landaben i tindrà garantits uns nivells de plantilla similars als actuals a partir del 2026.

D’altra banda, en relació a l’ERTO que s’ha començat a aplicar aquest divendres, Matías Carnero, president del Comitè d’Empresa UGT de Seat ha comentat al programa ‘Tot es mou de TV3’ que es troben “en una situació de crisi a nivell mundial. Ja no és només per la falta de semiconductors, sinó també de matèries primeres. Des que ha començat la guerra a Ucraïna hem patit un tall en aquestes matèries i de les peces que arriben sobretot de Rússia”.

Com a conseqüència d’aquesta situació, Carnero ha destacat que ara mateix a Seat tenen prop de 35.000 cotxes incomplets i que quan vagin arribant les peces hauran de determinar si les destinen a aquests cotxes o als de sèrie.

Aquesta setmana, Seat ha tornat a exigir que es resolgui el PERTE.

Fotografia: La planta de Seat a Martorell no produirà el cotxe d’Skoda [Seat]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: