Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia plaques fotovoltaiques Agora BI Sant Esteve 2

S’instal·len plaques fotovoltaiques a l’Agora Barcelona International School de Sant Esteve

Per 9 d'octubre de 2023 a les 18:00 0 480 Visites

La iniciativa forma part d’un acord entre Globeducate i Endesa X

L’escola Agora Barcelona International School, situada a Sant Esteve, compta amb 242 plaques fotovoltaiques a la seva teulada. La instal·lació d’aquestes permetrà evitar l’emissió a l’atmosfera de 35 tones de CO2 anuals, l’equivalent a la capacitat d’absorció de 208 arbres cada any.

L’acció ha estat possible gràcies a l’acord entre Globeducate, situat al top 5 dels principals grups educatius a nivell mundial i amb més de 60 col·legis al món, i Endesa X, la filial de serveis energètics d’Endesa.

La planta solar 132 kWp de potència s’ha construït a la teulada plana de l’edifici principal de l’escola, on ha calgut instal·lar unes estructures metàl·liques per aconseguir una inclinació òptima de 15º per tal que els panells captin millor el sol. Amb aquesta instal·lació es preveu que l’escola pugui cobrir fins a un 30% de les seves necessitats energètiques.

Al final del curs passat, l’alumnat es va implicar en el projecte de forma col·laborativa gràcies a una jornada de formació amb un expert d’Endesa x i al treball que s’ha fet amb els professors. En aquesta es van tractar aspectes com el plantejament inicial de la instal·lació, el disseny que tindria o mesurar-ne el seu impacte.

L’Agora Barcelona International School és un col·legi privat que pertany al grup internacional Globeducate. Es troba en un entorn natural que conserva tot el seu valor mediambiental a Sant Esteve.

Es caracteritza per la innovació educativa, l’alt rendiment acadèmic i l’atenció personalitzada a les necessitats de cada alumne. Ofereix el Batxillerat Internacional, cicles de Formació Professional d’Esport i Oci i complets programes d’art, música i esports. També compta amb residència escolar integrada dins del propi recinte.

Fotografies: Plaques fotovoltaiques a l’Agora Barcelona International School [Endesa X]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: