Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia Toni Albiol i Xavier Fonollosa reconeixement Festa Roser Martorell

Toni Albiol rep un reconeixement durant la Festa del Roser de Martorell

Per 10 d'octubre de 2023 a les 7:00 0 548 Visites

El millor sommelier de Catalunya i el tercer d’Espanya fa un tast prèmium al Cavatast, participa en un congrés internacional de gastronomia i és jurat als Premis Vinari

 

El gerent de l’Enoteca Divins de Martorell, Toni Albiol, ha rebut un reconeixement a la Festa del Roser per haver-se proclamat el millor sommelier de Catalunya i el tercer d’Espanya 2023.

L’alcalde, Xavier Fonollosa, li va dedicar unes paraules i li va fer entrega d’una placa commemorativa en el transcurs de l’activitat ‘L’Espai Bombolles i Maridatges Insospitats’, celebrada el 5 d’octubre al Molí Fariner.

Fonollosa ha dit de Toni Albiol que “malgrat que avui no tenim cap cep, en canvi, sí que tenim lligams importants amb la viticultura. I és una sort tenir una persona a Martorell que no només està lligada a la viticultura i al món de la vinya i del vi, sinó que enguany també ha estat declarat el millor sommelier de Catalunya”.

Albiol ha agraït “a Martorell i l’alcalde per l’homenatge sorpresa. Les seves paraules van ser sentides i emocionants, fent menció d’aquest sommelier com a continuador de la història del vi a la localitat. És un orgull que es reconegui la feina de divulgació de la cultura del vi que els pagesos ens van ensenyar”.

La vetllada, acompanyada amb música d’Aquafònic, ha consistit en la degustació d’escumosos de Freixenet, i els tasts gastronòmics dels restaurants Les Vinyes i Aqqua i la pastisseria Artigues.

 

Premis Vinari

En una setmana intensa, Toni Albiol i la seva companya i sommelier de l’Enoteca Divins, Montse Pascual, han participat en actes a Martorell, Sant Sadurní, Vilafranca, Barcelona. Tots dos han estat novament al jurat dels Premis Vinari que escullen els millors vins i caves de Catalunya de l’any. També han assistit a la gala d’entrega dels guardons a Vilafranca, el 6 d’octubre.

 

Cavatast

El dissabte 7 d’octubre, la mateixa nit que se celebrava el Vimart a Martorell, Toni Albiol va conduir el tast ‘Caves Singulars’ amb la seva selecció de sis caves prèmium al Cavatast de Sant Sadurní d’Anoia.

 

Gastronomika

Els tres millors sommeliers de Catalunya, Toni Albiol, Anna Casabona i Marta Cortizas han participat en la Gastronomika, el Congrés Internacional de Gastronomia de Sant Sebastià. L’esdeveniment se celebra del 8 a l’11 d’octubre, i tots tres han coincidit amb professionals del sector com el cuiner Ferran Adrià.

 

Divulgació

El millor sommelier de Catalunya i representant de l’Associació Catalana de Sommeliers continua la tasca de divulgació de la cultura del vi i el cava. A banda de la seva feina a l’enoteca, participa en programes de ràdio i televisió. Una de les últimes, a Catalunya Ràdio amb Empar Moliner i altres enòlegs i sommeliers.

 

Toni Albiol és el millor sommelier de Catalunya 2023.

Toni Albiol, entre els tres millors sommeliers d’Espanya 2023.

Divins celebra el 25è aniversari a Martorell amb alguns dels millors cellers de Catalunya.

Fotografies: Alguns dels moments que ha viscut Toni Albiol els últims dies a Martorell, Sant Sadurní, Vilafranca, Barcelona i Sant Sebastià [Grisphoto / Aj / Divins]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Economia, Martorell, Societat