Per primera vegada aconsegueix entrar al podi en la millor participació i representarà a Catalunya al campionat d’Espanya
El gerent de l’Enoteca Divins de Martorell, Toni Albiol, entra en el selecte grup dels tres millors sommeliers de Catalunya. Ho ha aconseguit en la seva sisena participació en el concurs ‘Millor Sommelier de Catalunya’, el certamen més prestigiós del sector del vi i d’altres begudes i productes gastronòmics.
Albiol s’ha mostrat “molt emocionat tant pel resultat com per poder ser un dels tres representants de Catalunya al campionat d’Espanya” que se celebrarà el mes d’abril a Madrid.
El també director tècnic de Divins ha dit que està “satisfet per haver pujat al podi del ‘Millor sommelier de Catalunya 2022’, un tercer lloc que sap a victòria” i ha donat les “gràcies a tots els que m’ajudeu a esforçar-me per ser una mica millor professional cada dia”. Ara l’objectiu és quedar entre els 10 primers en ‘Millor sommelier d’Espanya 2022′. Toni Albiol ja sommiava l’any 2019 amb l’objectiu de fer podi.
El primer classificat ha estat Toni Colet, del restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca del Penedès del xef gelidenc Oriol Llavina; i la segona, Anna Casabona, de Juvé & Camps, delegada de vendes de Juvé & Camps.
Funcionament
El concurs, que està organitzat per l’Associació Catalana de Sommeliers, s’ha celebrat aquest dilluns dins del Fòrum Gastronòmic, al restaurant Mas Marroch del Celler de Can Roca, a Vilablareix, Girona. Amb la presència, entre moltes altres personalitats, de la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; i la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens.
Al matí, els 12 candidats havien de superar una prova escrita de coneixements generals, un tast de vins en diferents idiomes i la dentificació de dos productes. A la tarda, els 3 finalistes han passat les següents proves: servei, decantació, tast oral i identificació de producte, la detecció d’una carta errònia, la presa de comanda i un maridatge. A més, el jurat també ha valorat l’estil dels concursants.
Reconeixements
A més de ser dels millors sommeliers de Catalunya des de 2014, Toni Albiol va ser campió del ‘Concurs Nacional de Sumiller Azpilicueta’ i finalista al Premi nacional ‘Nariz de Oro’ a Madrid l’any 2009. També va ser reconegut el 2010 sommelier revelació d’Espanya per la revista ‘Vino y Gastromía’ per haver arribat a tres finals nacionals.
D’altra banda, la seva companya i sommelier de Divins, Montse Pascual, va ser finalista de la ‘Nariz de Oro’ el 2012 i 2014. També, l’Enoteca Divins ha rebut diversos reconeixements dins del sector en els seus 25 anys a Martorell, a més d’organitzar cursos i tasts a les seves instal·lacions.
Fotografia de portada: Toni Albiol, amb la consellera Teresa Jordà, i la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens [ACSommeliers]