Dijous, 21 novembre 2024
  • Dijous, 21 novembre 2024
La Bustia Toni Albiol Campionat Espanya 1

Toni Albiol obté el Diploma ASI, un prestigiós reconeixement internacional i es reafirma en el grup dels 10 millors sommeliers d’Espanya

Per 24 d'abril de 2024 a les 17:00 0 797 Visites

És el primer sommelier català en obtenir el guardó i el primer d’Espanya que ho fa com a responsable d’una botiga especialitzada

Toni Albiol, director tècnic, gerent i sommelier de l’Enoteca Divins de Martorell, ha obtingut el Diploma ASI de l’Association de la Sommellerie Internationale. Aquest reconeixement està reservat als membres de la comunitat de sommeliers que assoleixen un alt nivell de servei i un profund coneixement de la gastronomia i el vi mundials, la gestió de les begudes i la cultura de la vinya i del vi.

El passat 4 de març a Burgos, Albiol va participar en el certamen que el va acreditar per a exercir com a sommelier en qualsevol dels 65 estats membres de l’entitat. És el primer sommelier català en obtenir-lo i el primer d’Espanya que ho fa com a responsable d’una botiga especialitzada.

Albiol explica que es tracta d’unes exigents proves teòriques i pràctiques: “després de 12 esgotadores hores, els exàmens van ser enviats a la central de l’ASI on, després de 40 dies de correccions, han publicat els resultats. Només unes 500 persones en el món i 9 de l’estat espanyol han aconseguit superar l’examen”.

Amb l’obtenció d’aquest Diploma ASI, Albiol culmina un any ple d’èxits. Albiol ha explicat que està “feliç perquè entre el 27 de març de 2023 i el 4 de març de 2024, en menys d’un any, he tingut la sort de sumar al meu palmarès els títols de Campió de Catalunya i he fet pòdium com a tercer Millor Sommelier d’Espanya, a banda del Diploma ASI”.

Albiol ha agraït “tota la paciència i ajuda de la meva família, l’afecte i el suport dels meus companys i amics de l’ACS Sommeliers i de la UAES Spanish Sommeliers, així com el de totes les persones que m’han animat i han cregut amb mi i el meu projecte a l’Enoteca Divins”.

Aquest dimarts, Albiol ha marxat cap a Madrid per participar en el Campionat d’Espanya, que se celebra a les instal·lacions d’IFEMA. El seu objectiu és revalidar el Top 10.

 

Actualització:

El dimecres 24 d’abril, al Salon Gourmets de Madrid, Toni Albiol ha tornat a formar part de la selecció catalana de sommeliers i s’ha reafirmat al Top Ten com a un dels 10 millors sommeliers d’Espanya. L’any passat va quedar tercer.

Albiol ha dit que “el fet d’haver assaborit pòdium i saber que estàs preparat per reeditar-lo sempre està al pensament“. Reconeix que era “difícil d’aconseguir donat el gran nivell” i felicita “els que van pujar al calaix i el meu equipàs (3 Top Ten i el podi d’Anna Casabona)” i les gràcies a “l’Associació Catalana de Sommeliers i ls Unió d’Associacions Espanyoles de Sommeliers. Estic esperant que arribi la temporada vinent per retrobar-nos”.

Fotografia de portada: Toni Albiol al Campionat d’Espanya [Grupo Gourmets]

Etiquetes:
Categoria:   Martorell, Societat