Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
La Bustia presentacio La Portals 1

Torna La Portals, la Volta a Montserrat en BTT familiar i solidària

Per 13 de març de 2024 a les 7:00 0 404 Visites

Organitzada pel club ciclista LaTaca s’ha presentat a Collbató la tretzena edició amb novetats, a més de continuar col·laborant amb Asdent que dona suport als afectats per la malaltia de Dent

Després de la cancel·lació de l’any passat, torna la Volta a Montserrat en BTT com la nova Portals. El Casal de Cultura de Collbató ha acollit aquest dimarts la presentació de la tretzena edició que se celebra el dissabte 13 d’abril amb l’entrega dels dorsals i el diumenge 14 d’abril amb l’activitat. Es tracta d’una cursa de BTT no competitiva, familiar i lúdica al voltant de Montserrat que organitza el club ciclista LaTaca. Les inscripcions, que es van obrir al desembre, es poden fer fins a l’1 d’abril a través d’aquest enllaç.

La prova destaca pel seu recorregut de 62 quilòmetres i un desnivell positiu de 1.480 metres que recorre l’entorn de Montserrat per 7 municipis de 3 comarques (el Baix Llobregat, el Bages i l’Anoia): Esparreguera, Olesa de Montserrat, Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Marganell, El Bruc i Collbató, lloc de sortida i arribada.

Els beneficis de La Portals 2024 aniran destinats a l’entitat Asdent, una associació sense ànim de lucre que dona suport als afectats per la malaltia de Dent. Es tracta d’un trastorn genètic catalogat com a malaltia rara i que afecta el sistema renal.

A l’acte de presentació han assistit l’alcaldessa de Collbató, Gemma Rodríguez, els alcaldes d’Esparreguera, Eduard Rivas, i d’Olesa, Jordi Parent. i membres dels consistoris de la resta del municipis participants.

La presentació ha anat a càrrec de Manel Mestre, president del Club Esportiu LaTaca i responsable de l’organització de l’activitat. En la seva intervenció ha donat a conèixer les diferents novetats de l’edició d’enguany, com la introducció de single tracks o senders que modifiquen el recorregut de la cursa i permeten que els ciclistes que repeteixen l’experiència es trobin amb una proposta plena d’al·licients nous.

També hi han participat en la roda de premsa l’expresident del Club Esportiu LaTaca i fundador de La Portals, Pepe Cuevas (2010-2022) que ha dit que col·laborarà com un soci més, i la presidenta de l’Associació Asdent, Eva Giménez, que té un fill diagnosticat amb la malaltia de Dent, considerada rara i greu. Giménez ha agraït a Pepe Cuevas i els organitzadors actuals “per comptar amb mi i donar visibilitat a aquesta malaltia” i ha explicat que “hem portat més de 1.200.000 euros a l’Hospital de la Vall d’Hebron per treballar la recerca i hi ha 2 fàrmacs que estan funcionant”.

El preu de la inscripció per a participar a La Portals és de 45 euros per als federats i 5 euros més per als no federats en concepte d’assegurança del dia.

‘El Desierto de Eva’, un documental que dona visibilitat a la malaltia minoritària que pateix el Nacho.

Gairebé 1.000 ciclistes participen en La Portals de Collbató el 2022.

Fotografies: Presentació de La Portals 2024 [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: