Dilluns, 22 juliol 2024
  • Dilluns, 22 juliol 2024
La Bustia dibuix Eva Fernandez esport

Tornen les competicions esportives federades per a totes les edats

Per 18 de març de 2021 a les 17:00 0 991 Visites

La Generalitat presenta una nova línia d’ajuts per a federacions i consells esportius

El sector esportiu ha estat un dels més castigats en les restriccions per evitar el contagi de la covid-19, sobretot per als més petits. Per aquest motiu, aquest cap de setmana està marcat al calendari, ja que començarà el retorn progressiu de les competicions federades per a totes les edats.

La nova resolució del Procicat, que ha entrat en vigor aquest dilluns, permet la represa de les competicions federades de menors de 16 anys. També permet el públic en aquelles que tinguin seient preassignat, a excepció de les competicions estatals i internacionals (de futbol i bàsquet) de caràcter professional. La limitació d’aforament és de 50% a l’aire lliure i del 30% si és en espais tancats.

A principis de març, concretament el dia 8, van tornar les competicions d’esport federat per a majors de 16 anys. Fins llavors, només estaven permeses les d’aquells equips de categoria d’àmbit estatal i internacional o les que donaven la classificació per a competicions estatals.

Aquí les preguntes freqüents de les restriccions en l’esport.

Nova línia d’ajuts

La Generalitat ha presentat una nova línia d’ajuts a federacions esportives i consells esportius per compensar les pèrdues de les competicions que s’han hagut d’ajornar per la pandèmia. El termini de sol·licitud s’ha obert aquest dijous 18 de març i es podrà fer fins al 24 de març.

L’ajut el poden demanar les federacions esportives, les unions esportives de clubs i els consells esportius registrats en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya. L’import varia en funció de les llicències i va de 25.000 a 700.000 euros.

La sol·licitud es pot fer través d’aquest enllaç.

La cultura agafa aire

El Procicat també ha resolt que els actes vinculats a la cultura popular i tradicional es permeten sempre que siguin activitats estàtiques, que es realitzin en un espai perimetral o tancat. Les limitacions d’aforament seran les mateixes que les activitats culturals d’arts escèniques i musicals que es fan en teatres o auditoris i amb els assistents sempre asseguts. A més, als locals també es poden fer altres activitats com ara gales, cerimònies d’entrega de premis i festivals.

Dibuix: ‘El dibuix de l’Eva Fernández’ publicat a l’última edició en paper de La Bústia [Eva Fernández]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: