Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia acord govern regidors Bloc Olesa CUP ERC i Junts Olesa

Última hora: Jordi Parent i Marc Serradó seran els alcaldes d’Olesa per l’acord de govern del Bloc CUP, ERC i Junts

Per 15 de juny de 2023 a les 22:00 0 518 Visites

El cap de llista republicà assumirà el càrrec els dos primers anys i el número dos de la coalició municipalista la resta del mandat

El Bloc Olesà CUP, ERC i Junts han donat a conèixer aquest dijous el pacte de govern tripartit pel mandat 2023-2027 que sumen majoria absoluta amb 12 dels 21 representants del consistori.

El primer punt dels principals acords és l’alcaldia, que reparteixen en períodes iguals de dos anys: el republicà Jordi Parent serà alcalde des d’aquest dissabte 17 de juny fins el 17 de juny de 2025, i els dos anys següents ho serà Marc Serradó, el número 2 de la coalició Bloc Olesà CUP.

La presentació de l’acord de govern ha anat a càrrec dels tres caps de llista de les formacions. Jordi Martínez del Bloc, que ha llegit el comunicat conjunt per exposar els principals acords; Jordi Parent d’ERC; i Domènec Paloma de Junts. Tots tres han respost als mitjans de comunicació.

La Bústia ha preguntat a Martínez perquè han triat aquest repartiment de l’alcaldia i no ocuparà ell el càrrec en el segon període del mandat. El cap de cartell del Bloc Olesà CUP ha explicat que una vegada superat l’acord de compartir l’alcaldia “mirant el 2027, vam entendre jo i tota la nostra l’assemblea que una bona manera de projectar aquest futur era demanar-li al Marc si tenia la voluntat de poder assumir l’alcaldia i amb el vertigen normal que suposa, va acceptar-ho”.

Perquè “sempre hem dit, molt abans de la coalició, que el més important és formar equips de persones preparades i compromeses” i ha conclòs que “els 12 regidors que sortiran a partir del 17 de juny són el millor equip que en aquests moments té aquest Ajuntament, estic absolutament convençut”, assegura Martínez.

A banda de compartir l’alcaldia, destaca les tinences d’alcaldia que es repartiran entre les tres formacions amb proporcionalitat amb els resultats electorals i que no tindran càrrecs de confiança perquè el lideratge i el treball l’assumiran els 12 regidors que conformaran el govern.

Una de les noves regidories serà la d’Aigua i Energia, que es responsabilitzarà de la transició energètica i la gestió sostenible i eficient de recursos; i una de les primeres feines del nou govern és l’elaboració d’un Pla d’Acció Municipal.

El comunicat diu que “les darreres setmanes hem treballat incansablement, amb generositat i rigor, per assolir un acord. Fruit d’aquesta feina compartida, hem pogut construir una majoria àmplia i diversa que es posi a treballar per una Olesa millor”.

Destaca “la bona entesa existent entre totes tres formacions i, sobretot, entre les persones que constituiran el nou govern. Som conscients que és moment d’entendre’ns i de col·laborar, de ser generosos i de dibuixar plegats un horitzó renovat amb il·lusió, Compromís i honestedat”.

Per acabar, assumeixen “amb responsabilitat la voluntat d’entesa” i que “ho farem amb tota l’energia i la il·lusió de poder treballar pel benestar dels nostres veïns i veïnes, i pel futur de la nostra estimada vila”.

Notícies relacionades:

Jordi Martínez encapçala la llista de Bloc Olesà-CUP.

El PSC, la llista més votada empata a 6 regidors amb el Bloc Olesà CUP.

Qui serà l’alcalde d’Olesa i qui formarà govern?

El PSC trenca les negociacions amb ERC diumenge.

ERC desmenteix el PSC l’endemà.

Fotografies: Moments de la presentació de l’acord amb els 12 regidors, aquest dijous al vespre en roda de premsa a Cal Rapissa [Lluís Gutiérrez/La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email