Dimecres, 29 maig 2024
  • Dimecres, 29 maig 2024
La Bustia alcaldes davant Hospital Martorell

Un dels actes d’agraïment als sanitaris davant de l’Hospital va comptar amb alcaldes

Per 14 d'abril de 2020 a les 12:00 0 1289 Visites

El batlle de Collbató respecta la iniciativa però considera que no era oportú traslladar-se per participar en aquest acte a Martorell

Tots els alcaldes, com la ciutadania i els diferents sectors de la societat, han agraït des de l’inici de la pandèmia l’esforç, l’entrega i la feina dels professionals sanitaris.

L’acte simbòlic més sonat des del confinament és l’aplaudiment de la ciutadania tots els dies a les 20h des de finestres, balcons, terrasses i jardins particulars. Entre altres moltes accions trobem les del voluntariat i les donacions de material de protecció.

Dissabte, per primera vegada, els alcaldes de Martorell, Sant Andreu, Esparreguera, Abrera i Sant Esteve van citar-se a les 20h a l’entrada de l’Hospital comarcal de Martorell per aplaudir el personal sanitari.

Els professionals van sortir per correspondre el suport també amb aplaudiments i van treure una pancarta que portava escrit el lema “Vuestro apoyo nos da fuerza“.

Un acte presencial que, a través de les xarxes, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa ha dit que “hem volgut retre un homenatge conjunt al personal sanitari davant la porta de l’Hospital”.

És una manera de “fer-los-hi saber que ens tenen al seu costat en aquesta lluita diària, que és la de tots i totes. Gràcies pel vostre esforç i pel vostre compromís amb la salut de les persones”, ha afegit.

L’alcalde de Sant Andreu, Enric Llorca, ha dit que “els alcaldes del nord del Baix Llobregat hem volgut reconèixer la feina titànica dels professionals de l’Hospital de Martorell. Mil gràcies!”.

Eduard Rivas, alcalde d’Esparreguera, ha expressat que s’ha “emocionat per poder agrair en nom d’Esparreguera l’esforç i la tasca encomiable del personal sanitari de l’Hospital comarcal. Gràcies per cuidar i curar el nostre veïnat”.

Per a l’alcalde d’Abrera, Jesús Naharro, “la gent s’està adonant que els sanitaris són el pilar fonamental que fa que ens curin o ens cuidin d’una situació molt complicada”.

Enric Carbonell, alcalde de Sant Esteve, ha destacat la importància “d’agrair la tasca i l’esforç dels professionals sanitaris, amb representants dels pobles de l’entorn i acompanyats dels nostres policies locals i bombers”.

L’alcalde d’Olesa i Castellví no van assistir-hi. Tampoc el de Collbató, Miquel Solà, que ha dit que com altres alcaldes de la comarca ha considerat que “no era oportú participar en aquest acte”.

Solà ha argumentat que “respecta la iniciativa” però considera que “és incoherent cridar a la població al confinament i desplaçar-se 15 quilòmetres amb l’únic vehicle de la guàrdia municipal tal com van plantejar. Cada dia els homenatgem des dels nostres balcons”.

És la primera vegada que alcaldes de la zona han assistit als aplaudiments davant de l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell per reconèixer i agrair la feina dels sanitaris, de manera conjunta. Els alcaldes es van reunint regularment amb representants d’altres institucions per videoconferència, després d’una primera reunió a principi d’abril.

Ho han fet acompanyats de voluntaris de Protecció Civil, Bombers, policies locals, a més del veïnat del barri de Buenos Aires.

Una acció de suport que aquests i altres efectius de serveis essencials com el SEM i els Mossos, van alternant cada dia a la mateixa hora a les portes del centre sanitari.

La convocatòria generalitzada dels aplaudiments d’agraïment és cada dia a les 20h des del confinament de la ciutadania.

 

Fotografies: Acte d’agraïment d’alcaldes del Baix Llobregat Nord als sanitaris amb les policies locals, Protecció Civil i Bombers, el dissabte dia 11 d’abril a les 20h a l’Hospital comarcal [Ajuntament de Martorell]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: