Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia Hipofam i Fundacion Inocente Inocente

Un projecte d’Hipofam rep 25.000 euros de finançament i dissabte presenten un monòleg solidari

Per 9 de maig de 2024 a les 10:00 0 238 Visites

Els ha aconseguit a través de la Fundación Inocente Inocente, i Edu Muntante actua a Martorell

Un projecte de l’associació Hipofam, l’entitat de Castellví i Martorell, ha rebut 25.000 euros de finançament de la Fundación Inocente Inocente. Amb aquesta aportació continuarà impulsant la recerca sobre la hipomagnesèmia familiar, una malaltia rara d’origen genètic, i l’atenció i suport als infants afectats per aquesta patologia.

Gràcies a aquests diners, l’entitat podrà impulsar un dels seus projectes, el que duu per nom ‘Futuro Magnético‘. Concretament, es destinaran a la recerca científica sobre la malaltia per avançar cap al seu tractament i a atendre necessitats assistencials dels infants afectats per la hipomagnesèmia familiar amb hipercalciúria i nefrocalcionsi.

Pel que fa a la recerca, els diners aniran a l’equip investigador del Vall d’Hebron Institut de Recerca, amb el qual Hipofam col·labora des de fa gairebé una dècada. L’objectiu de la recerca és fer una anàlisi funcional de les variants genètiques modificadores del fenotip en pacients afectats per aquesta patologia.

L’entrega dels ajuts a les entitats per part de la Fundación Inocente Inocente va tenir lloc el passat mes d’abril en un acte celebrat a Madrid, a la seu del Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares. El projecte d’Hipofam ha estat un dels 98 seleccionats per repartir 1.250.000 euros d’ajudes disponibles, mig milió dels quals han anat a la investigació.

 

Monòleg solidari

Hipofam presenta dos monòlegs solidaris amb l’humorista Edu Mutante. El primer és aquest dissabte a les 19.30h al Centre Cultural de Martorell. Després del monòleg l’entitat farà un sorteig benèfic amb aportacions dels comerços locals. El segon monòleg és el dissabte vinent 18 de maig a Castellbisbal.

 

Fotografia: Antonio Cabrera, president d’Hipofam, quart per l’esquerra, en un moment de l’acte de lliurament d’ajuts de la Fundación Inocente Inocente [Hipofam]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: