Dilluns, 24 juny 2024
  • Dilluns, 24 juny 2024
Sant Esteve - La Bustia - Cristina Gonzalez

Una sesrovirenca i un olesà tornen a casa després d’una odisea a l’estranger

Per 24 de març de 2020 a les 7:00 0 1295 Visites

Cristina González era fent un voluntariat a l’Equador i Marc González a les Illes Fiji amb la seva parella

L’efecte del coronavirus està sent un malson per a molts ciutadans que han quedat atrapats a l’estranger. És el cas de dos joves de la zona de difusió de La Bústia: la sesrovirenca Cristina González i l’olesà Marc González, que han viscut uns dies molt incerts a l’Equador i a les Illes Fiji.

Cristina González és infermera i viu a Sant Esteve. Des de finals de febrer participava en un projecte humanitari a la ciutat de Guayaquil (Equador) i arran del coronavirus es va suspendre l’activitat dedicada a l’ajuda, la prevenció i la promoció de la salut.

L’ambaixada espanyola els va fletar un avió des de Madrid, però les autoritats equatorianes van impedir que aterrés a Guayaquil per impedir que es propagués la covid-19. L’avió procedent de Barajas va recollir un grup de 63 sanitaris, entre ells, la infermera sesrovirenca i van aterrar aquest dilluns a Madrid. González ja és a Sant Esteve.

Marc González és traductor, viu a Londres tot i que és natural d’Olesa. Ell i la seva parella irlandesa, Rebecca, eren a les Illes Fiji des del gener passat on s’hi havien d’estar fins al maig. “Des que es va fer públic el primer cas de coronavirus al país ens van deixar 24 hores per sortir de l’hotel”, explica González a La Bústia.

Després de no rebre resposta per part de l’ambaixada espanyola, González va veure com l’aerolínia que tenia contractada per la tornada a casa li havia cancel·lat els vols i no li retornava els diners. “Són 6.000 euros, entre la meva parella i jo. Aquest viatge ha estat una ruïna”, explica a La Bústia.

Aquest dilluns a la nit la parella va aterrar a Los Angeles i els esperava un vol en destinació a Londres. Rebecca té la intenció d’arribar fins a Belfast mentre que González pretén arribar a Barcelona. “Si trobo un vol des de Londres, vull arribar a Olesa per ser amb els pares”, admet.

Són dos casos dels gairebé 300 casos que ha acompanyat el departament d’Acció Exterior de la Generalitat en els darrers dies de catalans que han quedat atrapats a l’estranger.

Fotografia: Cristina González, a l’esquerra, abans de sortir amb avió cap a Madrid [SE]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: