Dimarts, 16 juliol 2024
  • Dimarts, 16 juliol 2024
La Bustia licitacio obres B224 (2)

Dos anys d’obres pel desdoblament de la B-224 entre Martorell i Sant Esteve a partir de setembre

Per 8 d'agost de 2023 a les 7:00 0 969 Visites

Han estat adjudicades per 26,5 milions, és un tram de 2 quilòmetres i inclouen dues rotondes a més d’altres millores 

El Departament de Territori ha adjudicat per un import de 26,5 milions d’euros el primer tram de les obres de desdoblament de la B-224, entre Martorell i Sant Esteve, que podran començar el mes de setembre.

Els treballs corresponen a dos quilòmetres, entre la rotonda del polígon Anoia de Sant Esteve, i l’enllaç amb l’A-2 i l’AP-7, amb una connexió a Martorell a través del carrer del Puig del Ravell. El termini d’execució és de 24 mesos.

A més de la construcció de la nova carretera, les obres inclouran altres treballs com el desviament de serveis afectats, les tasques de senyalització, abalisament, drenatge i seguretat i la generació de passos de fauna, entre d’altres.

Al seu pas pel Pou del Merli es farà un nou traçat per poder desviar 30.000 vehicles diaris que ara travessen la urbanització.

En aquests primers 500 metres, el desdoblament es recolza en la calçada actual i, a continuació, el traçat se separa en sentit nord. D’aquesta manera, es crearà una nova connexió a Martorell i l’actual tram tindrà una funcionalitat local amb il·luminació i voreres més amples.

La via projectada consta de dues calçades de dos carrils de circulació de 3,5 metres d’amplada cadascun, vorals exteriors d’1,5 metres i interior d’1 metre.

Inclou una rotonda elevada de grans dimensions sobre el vial que connecta l’A-2 i l’AP-7 i una segona rotonda per a connectar amb els carrers del Puig del Ravell i dels Barons de Castellvell, així com diversos ramals d’enllaç.

Els treballs tenen en compte el conveni de col·laboració entre Territori, els Ajuntaments de Martorell i Sant Esteve, l’Incasòl, Infraestructuctures.cat i la Junta de Compensació del sector 3 Xàmenes.

Les millores, i especialment el desdoblament de la B-224 ha estat reivindicat durant molts anys pels Ajuntaments de la zona.

El projecte consta de diverses fases, algunes ja s’han executat i altres s’esperen pels pròxims anys. La inversió total és de 90 milions d’euros.

El novembre de 2022, qui era el conseller de Territori, Juli Fernàndez, va anunciar en un punt de la carretera amb els alcaldes de Martorell i Sant Esteve, la licitació i l’inici de les obres el 2023.

Alta sinistralitat

L’obra contribuirà a millorar un dels principals eixos de comunicació entre l’Anoia i el Baix Llobregat que té una alta sinistralitat amb una mitjana d’uns 25 accidents anuals i un balanç tràgic de 9 víctimes mortals, 22 ferits greus i 368 lleus en el període 2010-2018.

Amb un volum del trànsit d’entre 20.000 i 30.000 vehicles diaris, compta amb diversos punts negres i amb un elevat volum de trànsit per les zones industrials que connecta, a més dels centres penitenciaris Brians 1 i 2.

Aquí totes les notícies de la B-224.

Fotografia: Un dels punts de la B-224 entre Sant Esteve i Martorell [ACN]

Print Friendly, PDF & Email