Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia promocio habitatges lloguer assequible Josep Perpinya Olesa

Dues promocions de pisos de lloguer assequible a Olesa aconsegueixen finançament i Sostre Cívic està acabant les obres de La Xicoira

Per 2 d'agost de 2023 a les 7:00 0 877 Visites

Es construiran un total de 61 pisos per llogar en terrenys ubicats entre els barris dels Closos i Sant Bernat, i s’estan acabant 25 en règim cooperatiu al barri de l’Eixample

L’Ajuntament d’Olesa té pendent dues promocions d’habitatge de lloguer assequible que s’han de construir i que recentment ha aconseguit el finançament. En total seran 61 pisos.

D’altra banda, al municipi també hi ha una altra promoció d’habitatge assequible en règim cooperatiu, en aquest cas en la recta final de les obres i impulsat per Sostre Cívic amb 25 pisos en cessió d’ús.

 

33 habitatges al carrer de Josep Perpinyà

El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana ha acordat amb la Generalitat construir 748 habitatges de lloguer social i assequible. Mitma aportarà 21,4 milions d’euros dels 110,6 milions d’euros pressupostats per a l’execució d’aquests projectes, dividits en 18 actuacions, a càrrec dels fons NextGenerationEU.

En aquest projecte hi ha inclosos els 33 habitatges de lloguer protegit que l’Incasòl farà en uns solars cedits per l’Ajuntament d’Olesa al sector del carrer de la Indústria, concretament al carrer de Josep Perpiñá.

Es preveu que la construcció tingui un cost de 3,7 milions d’euros i el consistori està a l’espera que l’Incasòl faci en breu la licitació de les obres. Els 33 habitatges estaran repartits en dos edificis i cadascun serà de planta baixa més dues plantes pis, i tindran una tipologia diferent, ja que ocupen un terreny pla.

A un s’hi podrà accedir per la cara nord mentre que a l’altre tindrà dues plantes baixes: una que donarà al carrer Josep Perpinyà i l’altre al Camí de la Flora.

El febrer de 2020, l’Incasòl va anunciar que adjudicava la construcció de 33 habitatges de lloguer social a Olesa.

El març de 2019, l’Ajuntament d’Olesa va cedir tres solars ubicats al sector del carrer Indústria per a habitatge de lloguer assequible.

28 habitatges al carrer de la Indústria

L’Ajuntament ha signat amb la Fundació Salas un contracte per construir una promoció de 28 habitatges de lloguer assequible en un terreny municipal de 1.584 m2 ubicat al carrer de la Indústria, darrere la residència Santa Oliva. Serà possible gràcies a la subvenció de 600.000 euros aconseguida pel consistori provinent dels fons europeus NextGenerationEU.

L’edifici es destinarà a lloguer protegit, amb reserva del 25% dels habitatges per a gent jove i un altre 25% per a gent gran. Serà de planta baixa més tres plantes, amb places d’aparcament en superfície i zona verda. Els habitatges tindran entre un i dos dormitoris, amb superfícies d’entre 40 i 65 m2 aproximadament.

El març de 2023, l’Ajuntament anunciava la promoció d’aquests habitatges de lloguer assequible.

25 habitatges en cessió d’ús

D’altra banda, Sostre Cívic està finalitzant les obres de rehabilitació d’un edifici que estava a mig construir. Serà el primer projecte d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús d’Olesa. Està format per 25 habitatges complets, al carrer Pau Casals del barri de l’Eixample, van a càrrec de La Constructiva SCCL.

Per a unir-se al projecte La Xicoira, d’on encara queden pisos disponibles, cal fer-se soci de la cooperativa Sostre Cívic i complir els requisits d’Habitatge de Protecció Oficial. Les aportacions inicials de capital necessàries van dels 12.000 als 19.000 euros, i les quotes mensuals es queden entre els 500 i 750 euros.

El juliol de 2023, l’habitatge cooperatiu d’Olesa, en la recta final de les obres de rehabilitació amb visita d’obres.

El març de 2022, Sostre Cívic anuncia l’inici de les obres del projecte d’habitatge cooperatiu a Olesa.

El juliol de 2021, Sostre Cívic impulsa un nou projecte d’habitatge cooperatiu a Olesa.

Fotografies: Solars per construir 61 pisos de lloguer assequible [La Bústia] / Edifici d’habitatge cooperatiu [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: