Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
La Bustia Montserrat Centre Abrera

Els centres comercials tornen a obrir

Per 26 de febrer de 2021 a les 11:10 0 2232 Visites

El Procicat també amplia l’aforament a piscines i a l’esport interior

El Procicat ha aprovat aquest divendres noves flexibilitzacions en les mesures per evitar la propagació de la covid-19. La més destacada és la reobertura dels centres comercials i les grans botigues. La nova resolució entra en vigor el dilluns 1 de març i tindrà una durada de 7 dies.

Els centres comercials de Catalunya, tancats des del 7 de gener, podran tornar a obrir amb restriccions. Només podran fer-ho entre setmana, de dilluns a divendres, i amb un aforament limitat al 30%. Dins del recinte la restauració estarà tancada. Aquesta reobertura també afecta els comerços de més de 400 metres quadrats.

Pel que fa a l’àmbit esportiu, les classes a l’interior dels gimnasos podran omplir fins al 30% de l’aforament i a l’exterior es podrà arribar al 50%, el mateix que a les piscines.

Una altra de les aprovacions és la recuperació de les colònies escolars, sempre que es mantingui el mateix grup bombolla. També està previst que els alumnes de segon curs d’universitat tornin a les classes presencials a partir del 8 de març.

Les restriccions actuals de mobilitat continuaran vigents. Alba Vergés, consellera de Salut, ha explicat que “si s’aixequen les mesures de mobilitat, sabem que hi haurà moltes trobades. I no hem superat la tercera onada de l’epidèmia”. Per tant, el confinament es manté en l’àmbit comarcal i el toc de queda continua sent de 22 a 6h.

La setmana passada, el Procicat també va flexibilitzar restriccions que afectaven els infants.

Fotografia: Montserrat Centre Abrera [La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: