Dissabte, 18 maig 2024
  • Dissabte, 18 maig 2024
Olesa - La Bustia - residencia Santa Oliva

Els morts per coronavirus a la residència d’Olesa arriba a la dotzena

Per 25 de març de 2020 a les 14:30 0 1459 Visites

En aquest centre geriàtric hi ha sis interns més en estat “molt greu”

El nombre de persones que han perdut la vida per coronavirus a la residència Santa Oliva d’Olesa no para de créixer amb el pas dels dies. Fins aquest dimecres han mort dotze persones del total de divuit que han donat positiu per covid-19.

Els altres sis interns que continuen amb vida estan en estat “molt greu”, segons informa l’Ajuntament. A Olesa, el nombre total de positius són 31 i el nombre de morts ja són 14 persones -dotze d’elles són avis de la residència-.

L’alcalde, Miquel Riera, explica, però, que en els darrers dos dies no s’han registrat nous positius al municipi i afirma que “el brot està concentrat a la residència Santa Oliva”.

A la residència continuen 88 persones internes, amb una edat mitjana de 85 anys i amb patologies diverses i moltes de les quals amb una alta dependència. Del total d’interns, hi ha vuit persones que també presenten simptomatologia compatible amb el coronavirus, però el seu estat no és greu.

Pel que fa al personal, hi ha 24 cuidadors i cuidadores del centre geriàtric de baixa laboral. L’Ajuntament ho ha contrarestat amb la incorporació de tres nous professionals a través d’una borsa de professionals creada per a l’ocasió. S’està a l’espera de poder incorporar tres cuidadores més -a càrrec de la Generalitat- i de part de personal que està de baixa.

Respecte a l’altra residència d’Olesa, el centre privat Sant Agustí, la situació es manté estable i no s’haurien fet noves derivacions a l’Hospital comarcal de Martorell. En els darrers dies es van derivar quatre pacients que van donar positiu en la prova de la covid-19.

Fotografia: La residència geriàtrica Santa Oliva es troba en un moment crític [Àlex Recolons]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: