Dissabte, 20 juliol 2024
  • Dissabte, 20 juliol 2024
labustia fgc zona

Els municipis reclamen reduir una zona de transport

Per 26 de març de 2019 a les 7:00 0 1141 Visites

Demanen a la Generalitat passar de zona 3 a 2, que en el cas de Collbató seria de zona 4 a 3

Els ajuntaments del Baix Llobregat Nord s’han unit a Martorell per reclamar a la Generalitat que els municipis que es troben a la zona tarifària 3 del transport públic passin a la zona 2, el que representa rebaixar una zona a tot el territori. Els ajuntaments d’Abrera, Esparreguera, Martorell, Olesa, Sant Esteve i Castellví, que pertanyen a la zona 3, i Collbató a la zona 4, han treballat en la redacció d’un document de consens que es traslladarà a la Generalitat amb l’objectiu de reduir una zona. Paral·lelament, els consistoris estan presentant mocions recollint aquesta reivindicació.

Una altra de les reivindicacions dels governs és la posada en funcionament de la T-Mobilitat perquè es considera que és un sistema més just que l’actual i que permetrà que la persona usuària pagui en funció dels quilòmetres que recorre. Ara bé, mentrestant no funcioni la T-Mobilitat – segons les declaracions del conseller Damià Calvet a Martorell, prevista per l’any 2021– l’objectiu de la reclamació és que totes les àrees de transport es redueixin en una zona.

Des de principis d’any els municipis de l’AMB s’han incorporat a la zona 1 de transport públic, com per exemple Sant Andreu. Amb el canvi de zona als usuaris els ha suposat un estalvi del 50% en el cas de la T-10 i del 26% en el cas de la T-Trimestre, la T-Jove i T-mes. En el cas dels municipis de la zona 3, amb un cost de la T-10 de 27,40€ i de 4,10€ el bitllet senzill, la reducció d’una zona comportaria un estalvi significatiu ja que per la zona 2 la T-10 costa 20,10€ i el títol senzill 3,10€.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: