Dilluns, 20 maig 2024
  • Dilluns, 20 maig 2024
La Bustia pastors (3)

Esparreguera ja forma part del Parc Rural del Montserrat quatre anys després

Per 25 d'abril de 2023 a les 12:00 0 521 Visites

El Ple ha aprovat adherir-se a l’entitat supramunicipal per a fomentar econòmicament l’activitat agrària dels municipis del territori

El Ple municipal d’Esparreguera del mes d’abril ha aprovat l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació del Parc Rural del Montserrat. Ho ha fet amb els vots a favor del PSC, Esparreguera en Comú, la CUP, Esparreguera 2031 i Junts per Esparreguera. ERC, Cs i el regidor no adscrit han votat en contra.

L’Associació té com a finalitat ser una eina per a promocionar els productes locals i de proximitat, així com la restauració, l’agroturisme i el turisme local. Amb l’adhesió d’Esparreguera, l’Ajuntament aportarà 5.000 euros cada any a l’entitat. Amb aquesta incorporació, Esparreguera es converteix en el setzè municipi del Parc Rural del Montserrat quatre anys després de la seva creació, el febrer de 2019.

El regidor d’Espai Natural, Emmanuel Ortí, ha dit que “4 anys més tard portem de nou aquest expedient, que en el seu moment no va ser aprovat pel Ple malgrat que Esparreguera va ser un dels municipis impulsors de la creació del Parc Rural”.

Ortí també ha explicat que “la proposta és la mateixa, només que ara no aprovem la creació d’una entitat, sinó que ens adherim a una associació ja creada, que és el primer parc d’aquestes característiques d’Europa, el primer en superfície de caràcter agrari de Catalunya i el que més municipis agrupa”.

Els grups de l’oposició que van votar en contra de la proposta van argumentar que, com fa quatre anys, té un informe negatiu del secretari municipal que planteja dubtes sobre els estatuts i la forma jurídica de l’associació.

El 2019, Esparreguera va rebutjar integrar-se al Parc Rural del Montserrat.

Constituït el Parc Rural del Montserrat amb 12 municipis.

Aquí totes les notícies sobre el Parc Rural del Montserrat.

Aquí l’espai web del Parc Rural del Montserrat.

Fotografia: Ramat d’ovelles a Esparreguera [La Bústia/arxiu]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: