Dijous, 25 juliol 2024
  • Dijous, 25 juliol 2024
Esparreguera - La Bustia - Colonia Sedo

Impuls important per a la Colònia Sedó d’Esparreguera

Per 17 d'agost de 2023 a les 7:00 0 573 Visites

El Museu de la colònia tèxtil ha entrat a la Ruta Europea del Patrimoni Industrial

El Museu de la Colònia Sedó d’Esparreguera s’ha incorporat com a nova ruta regional de la Ruta Europea del Patrimoni Industrial a proposta del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. És un dels 19 museus i espais patrimonials del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) que s’han incorporat recentment. Actualment, la Ruta compta amb 300 emplaçaments en tots els països europeus.

Gràcies a aquesta inclusió, el Museu de la Colònia Sedó rebrà un impuls en la tasca de reconeixement i en la seva posada en valor. L’alcalde Eduard Rivas ha dit que això “posa Esparreguera en el mapa i ens posiciona com un referent del patrimoni industrial”.

Alhora, ha apuntat que aquesta incorporació “també ens ajudarà, en els propers mesos i anys, a donar-nos reconeixement en aquesta recerca de recursos que estem fent per a donar una viabilitat futura, a mig-llarg termini, a la Colònia Sedó que permeti, per una banda, recuperar l’activitat i, per l’altra, donar una sortida urbanística per dignificar tant el patrimoni com l’entorn, la part industrial i el veïnat”.

Paral·lelament a aquesta notícia, el consistori ha aprovat una partida pressupostària de 230.000 euros per a comprar l’edifici de la Casa de l’Amo amb la finalitat de tenir presència institucional a la colònia i destinar-lo a usos turístics i de difusió patrimonial.

Rivas ha destacat que “tenim clar que hi ha d’haver un punt institucional destinat a promoure l’interès i el coneixement de la colònia a nivell turístic i de patrimoni industrial perquè això ens ajudarà a la recerca de recursos”.

Fotografia: La Colònia Sedó és una de les joies patrimonials d’Esparreguera [Ajuntament]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Cultura, Esparreguera