Dilluns, 17 juny 2024
  • Dilluns, 17 juny 2024
La Bustia cartell La Passio

Joaquim Sicart, sobre la polèmica pel cartell de La Passió d’Esparreguera: “Jo no m’he inventat res”

Per 29 de novembre de 2023 a les 7:00 0 486 Visites

L’artista ha escollit el petó de traïció de Judes a Crist com a imatge de la nova temporada

El cartell de La Passió d’Esparreguera que anuncia la temporada 2024 ha aixecat polèmica des del dia que es va presentar. És una obra de l’il·lustrador Joaquim Sicart, qui ha triat l’escena del petó de traïció de Judes a Crist del Nou Testament com a imatge.

La polèmica ha estat present, principalment, a les xarxes socials. Segons ha explicat Sicart, “burla, blasfèmia, mal gust, vergonya… només són algunes de les perles que m’han arribat, acompanyades de cites bíbliques condemnatòries carregades amb mala llet”.

L’autor del cartell ha defensat la seva proposta dient que en el Nou Testament, “concretament a Mateu 26:48-49, Marc 14:44-45 i Lluc 22:47, cal recordar que en 3 dels 4 evangelis, (oh, sorpresa!) es cita explícitament l’episodi del petó”.

A més, Sicart ha recordat que “al llarg de la història de l’art, l’escena ha estat representada per reconeguts artistes com Caravaggio, Giotto, Tissot, Fra Angelico…”. D’aquesta manera, l’artista intenta tancar la polèmica afirmant que “jo aquí no m’he inventat res”.

Sobre la seva obra, ha afegit que plasma “un petit gest com un petó, com a desencadenant de passió. En aquest cas, de La Passió. I n’estic segur que en el fons, els dos personatges deurien bullir d’emocions contrariades en aquest moment. Més enllà del caràcter religiós, aquesta història adquireix dimensions universals perquè, al cap i a la fi, parla de les persones, de les nostres virtuts, els nostres defectes, els nostres dimonis interns, les contradiccions, però també de sentiments i emocions”.

Sicart també celebra “a totes les persones que us agrada aquest disseny, que parla sobretot de La Passió, però que inevitablement també parla de mi i de la meva manera d’entendre l’art i la cultura”.

Joaquim Sicart dissenya el cartell de la temporada 2024 de La Passió d’Esparreguera.

Fotografia: Cartell penjat al Teatre La Passió d’Esparreguera [@joaquimsicart]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat