Dijous, 30 novembre 2023
  • Dijous, 30 novembre 2023
La Bustia sanitaris coronavirus Hospital Martorell

La tendència de millora es confirma: pugen les altes mèdiques i baixen les hospitalitzacions

Per 25 d'abril de 2020 a les 14:00 0 1391 Visites

Des de l’inici de la pandèmia han estat donades d’alta 265 persones i aquest divendres 191 pacients confirmats amb covid-19 estaven ingressats als dos hospitals i l’Hotel Salut de Martorell

De positius acumulats es comptabilitzen 731 persones i els morts als dos hospitals de Martorell són de 111 des de l’inici del confinament

Actualització, 27 d’abril amb dades del 26 d’abril al vespre:

MARTORELL:

A l’Hospital Sant Joan de Déu hi havia 75 positius (63 sanitaris i 12 pacients, d’aquests 9 de Martorell) i 18 persones aïllades pendents del resultat de la prova. A l’Hospital del Sagrat Cor hi havia 76 positius, 16 a l’Hotel Salut i 138 martorellencs en quarantena al domicili o a les residències. Entre els centres i a casa, s’han comptabilitzat 305 persones amb covid-19, de les quals 170 de Martorell. 

De defuncions, dissabte una persona va perdre la vida i diumenge cap per covid-19. I d’altes hospitalàries, dissabte es van donar a 22 persones i diumenge a 7 entre l’Hospital Sant Joan de Déu, el Sagrat Cor i l’Hotel Salut.

ABRERA:

Hi ha un total de 91 casos positius confirmats i 13 víctimes mortals. A la residència Canigó hi ha 31 dels 91 casos registrats al municipi i 9 de les 13 víctimes mortals.

SANT ESTEVE:

Des de l’inici dels contagis per coronavirus, han mort 45 persones, de les quals 13 al municipi i 32 a la residència Can Serra. Més informació.

 

Publicació del 25 d’abril:

Una bona notícia d’aquest divendres és que no s’ha produït cap mort per covid-19 als dos hospitals, les quatre residències, l’Hotel Salut Ciutat i en domicilis de Martorell. És la segona vegada que passa des de l’inici de la pandèmia i del confinament, segons informa l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa.

L’altra dada positiva que confirma una millora de la situació són les altes hospitalàries. En els últims 10 dies 127 persones han pogut marxar a casa o a les residències després de rebre l’alta mèdica. Divendres han estat 19 persones, la segona xifra amb més altes en un dia. Dimarts van ser 20. En total, des de l’inici de la pandèmia 265 persones han superat la malaltia després d’haver estat hospitalitzades.

Pel que fa a defuncions, els últims 10 dies han mort 20 persones. La xifra total i per municipis el departament de Salut no facilita les dades. Tot i que s’ha sol·licitat, fins ara no hem rebut la informació. La Bústia ha fet un recompte amb les dades facilitades pels alcaldes i Ajuntaments que han disposat de la informació i que detallem al final d’aquesta notícia.

Els casos positius han pujat des de l’últim recompte. Aquest fet correspon que els últims dies han augmentat les proves de laboratori (PCR) i tests ràpids i s’han donat a conèixer tant els casos confirmats com sospitosos.

Així, les últimes dades facilitades per Salut d’aquest dissabte al matí, als 10 municipis de difusió de La Bústia hi ha un total de 731 persones diagnosticades per covid-19 a través d’una prova PCR, que s’han d’afegir 1.227 casos sospitosos.

Per municipis (*):

MARTORELL, 169 confirmats (310 sospitosos). Hi ha 130 en quarantena a casa o a residències després de donar positiu, segons dades de l’Ajuntament.

OLESA, 154 confirmats (227 sospitosos)

SANT ANDREU, 125 confirmats (173 sospitosos)

ESPARREGUERA, 81 confirmats (137 sospitosos)

SANT ESTEVE, 66 confirmats (105 sospitosos) (22 de la residència Can Serra, segons dades de l’Ajuntament)

ABRERA, 57 confirmats (95 sospitosos) (segons l’Ajuntament, 67, dels quals 25 són de la residència Canigó, fins al dia 19 d’abril)

MASQUEFA, 25 confirmats (71 sospitosos)

GELIDA, 26 confirmats (59 sospitosos)

COLLBATÓ, 20 confirmats (39 sospitosos)

CASTELLVÍ, 8 confirmats (11 sospitosos)

A Martorell, l’alcalde informa del nombre d’afectats als centres del municipi. Aquest divendres al vespre a l’Hospital comarcal Sant Joan de Déu ha baixat a 80 positius (fa 10 deu dies superava els 120), dels quals 63 són professionals sanitaris i 17 pacients ingressats.

A l’Hospital Sagrat Cor Germanes Hospitalàries hi ha 89 ingressats i a l’Hotel Salut Ciutat de Martorell hi ha 22 pacients amb coronavirus. També s’han d’afegir 25 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

Pel que fa als casos positius, els dos hospitals van tenir el pic el dissabte 4 d’abril amb 274 persones amb la covid-19, ara és de 169. A partir del trasllat a altres hospitals o a l’Hotel Ciutat de Martorell, la xifra va baixant.

Des de l’inici de la crisi sanitària fins aquest divendres 24 d’abril al vespre, just un mes després del primer cas conegut a l’Hospital comarcal, als dos centres hospitalaris han mort 111 persones. Al Sant Joan de Déu 69 i al Sagrat Cor 42.

Segons les dades disponibles, aquesta és la relació per municipis:

MARTORELL, 104 persones han perdut la vida (fins al divendres 24 d’abril).

El dia 17 d’abril s’havien registrat 101 morts, per edats i per trams d’edat, han estat:

Fins a 60 anys, 1
De 60 a 70 anys, 4
De 70 a 80 anys, 21
De més de 80 anys, 75

De les 101 persones que van perdre la vida fins al 17 d’abril, 55 corresponien a les 4 residències de la gent gran. Per centres:

Sant Joan de Déu, 36 (135 usuaris) -26’5%-
Anoia, 13 (52 usuaris) -26%-
Martorell, 4 (17 usuaris) -24%-
BCN Senior, 2 (16 usuaris) -13%-

OLESA, 65 persones (fins al divendres 24 d’abril), encara que no es coneix quants han estat per covid-19, però són el triple de morts que durant el mateix període de l’any passat. Confirmats 23 (20 de 2 residències -Santa Oliva, 17; i Sant Agustí, 4).

SANT ANDREU, 4 persones. No s’ha facilitat cap dada oficial des de fa un mes. L’únic que ha pogut confirmar La Bústia són 20 morts de la residència Dr. Gerard Manresa, encara que des del centre informen que només 2 es van confirmar per covid-19. El brot es va controlar a principi de mes.

ABRERA, 11 persones (fins al divendres 17 d’abril, 8 a la residència Canigó i 3 al municipi).

SANT ESTEVE, 36 persones (fins al divendres 24 d’abril, Can Serra 25 confirmats o amb sospites -31 des del 13 de març- i 11 al municipi).

CASTELLVÍ, 3 persones (fins al 25 de març, de la residència Palau de Can Sunyer).

GELIDA, 5 persones (fins al 20 d’abril, de la residència Llar Sant Jordi).

MASQUEFA, 1 persona (fins al 26 de març).

Són dades parcials facilitades per ajuntaments, residències o que ha pogut contrastar La Bústia, que variaran quan es pugui accedir a una única font d’informació oficial.

Els ajuntaments, com hem anat informant des que va començar la propagació del virus, estan fent un esforç en prendre mesures, entre altres, d’emergències sanitàries i socials per ajudar als veïns de les seves poblacions.

Al mateix temps, estan coordinant iniciatives, com les del voluntariat i les donacions de particulars i empreses en relació amb material de protecció pels sanitaris i cuidadors. També han començat a coordinar-se amb altres municipis i institucions.

L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) del departament de Salut publica les xifres de positius obtingudes a partir d’una prova de laboratori (PCR) per municipis. També ofereix dades i gràfics generals de Catalunya, per PCR i regions sanitàries en diferents gràfics. Les xifres també es poden consultar en un nou mapa interactiu.

No hi ha altres dades com quants veïns estan hospitalitzats o a casa passant la quarantena, la gravetat, l’edat o el gènere per municipis.

 

Informació del departament de Salut de la Generalitat:

Catalunya s’han confirmat fins aquest divendres un total a 47.633 casos positius de coronavirus SARS-CoV-2. Es tracta de casos positius confirmats per una prova diagnòstica (test ràpid o PCR).

D’altra banda, hi ha un total de 92.889 casos possibles d’infecció de coronavirus. Són persones que presenten símptomes i que un professional facultatiu classifica com a possible cas.

Del total de casos acumulats, fins ara han mort a un centre hospitalari, positiu de la covid-19 o bé com a sospitós, un total de 5.558 persones.

Des de l’inici de l’epidèmia fins ara, un total de 3.426 persones han estat ingressades de gravetat; actualment són 902. A més, del nombre total de positius arreu del país, 7.758 són professionals sanitaris, mentre que 5.814 professionals de residències estan aïllats per sospita o confirmació.

Des de l’inici de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, s’han comptabilitzat fins avui un total de 27.075 altes hospitalàries de persones diagnosticades amb la covid-19. Pel que fa a les residències de gent gran, un total de 9.535 persones han estat confirmades com a positius de coronavirus i 18.372 són casos sospitosos.

Informació declarada per les funeràries:

Les funeràries declaren diàriament a Salut els casos de coronavirus difunts. Un total de 9.492 persones fins a dia d’avui amb la covid-19 o com a sospitosos. D’aquestes, 2.711 han mort a una residència, 108 a un centre sociosanitari i 549 al domicili. Els casos restants són morts a hospitals o casos no classificables per manca d’informació.

 

(*) Els casos positius acumulats són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica (PCR o test ràpid), mentre que els casos sospitosos acumulats corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica.

Les dades que es mostren són aquelles que s’ha pogut identificar la seva zona de residència segons consta en la targeta sanitària. Per mantenir la privacitat de les dades, només es mostren els municipis amb més de 200 habitants. La informació que es visualitza prové del registre RSAcovid19 del Departament de Salut i s’actualitza diverses vegades al dia.

Fotografia: Personal d’ambulàncies a l’entrada d’urgències de l’Hospital de Martorell [SE]

Etiquetes:

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis. Si continua navegant, suposa l'acceptació de la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador podent, si així ho desitja, impedir que siguin instal·lades en el seu equip, encara que haurà de tenir en compte que aquesta acció podrà ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. configuració de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies