Dissabte, 15 juny 2024
  • Dissabte, 15 juny 2024
La Bustia manifestacio AFA El Cervol Blau Gelida

Les llars d’infants de Gelida, en el punt de mira

Per 8 de març de 2019 a les 20:00 0 1588 Visites

Desenes de famílies es mobilitzen contra el possible tancament d’una llar d’infants, mentre l’Ajuntament parla d’una fusió dels dos centres i que la decisió es prendrà aviat

L’Associació de Famílies i Alumnes (AFA) El Cérvol Blau ha expressat aquesta setmana el seu malestar pel possible tancament de la llar d’infants el curs vinent, la manca d’informació i la convocatòria de dues reunions, una de les quals pel dia 8 de març, després desconvocada. Per aquests motius, l’AFA va convocar per aquest dijous al vespre una concentració a la plaça de la Vila amb l’assistència de desenes de persones.

Des de la regidoria d’Educació expliquen que han anat informant les famílies i les educadores des del mes de novembre de la possible fusió de les dues llars d’infants per una millor eficiència de gestió. També ha assegurat que no hi ha una decisió presa perquè manca un estudi econòmic i de gestió sol·licitat a la Diputació el gener del 2017 sobre les llars d’infants. El compromís, assegura la regidoria, és garantir igualment la continuïtat de l’equip educatiu, infants i aules de la llar més petita amb uns 39 infants de 41 places disponibles, que passaria a la llar més gran, el Montcauet, que està a mitja ocupació amb 60 infants escolaritzats de 107 possibles.

L’AFA s’ha expressat en contra d’un possible tancament del centre a través de les xarxes socials i amb una penjada de cartells, a més de la concentració. En l’última nota expliquen que “celebrem que s’hagi desconvocat la reunió informativa de divendres. Lamentem de nou, però, que la comunicació al respecte es limiti a informar a través de l’equip educatiu a les famílies, sense rebre resposta com a AFA de les demandes que formulem per escrit a la regidora d’Educació i, en aquest cas també a l’alcalde”. La nota també afegeix que “esperàvem una resposta pel que fa a l’ajornament del Consell de Participació. Tampoc entenem perquè no s’ha aprofitat la nota informativa per establir una nova data de reunió que permeti a les famílies organitzar-se per assistir-hi. Com a part de la comunitat educativa de la llar d’infants El Cérvol Blau demanem una comunicació fluida i transparent sobre el procés que s’inicia, de forma absolutament precipitada, tal com hem estat intentant des del novembre”.

El govern municipal manifesta el seu posicionament a través d’un comunicat on diu que “a hores d’ara no hi ha cap decisió ferma respecte de la fusió de les dues llars d’infants municipals de cara al curs 2019-2020″. Que “s’ha generat una mobilització per part d’un sector de famílies en base a una suposada decisió, que en cap cas ha estat contrastada amb l’Ajuntament“. Segueix que l’equip de govern “no disposa encara de l’estudi econòmic i de gestió sol·licitat a la Diputació de Barcelona el gener del 2017, tot i que s’ha reclamat repetidament. I acaba remarcant que “tot i així, som conscients que cal donar una resposta al més aviat possible des de la responsabilitat que tenim com a gestors del servei i la sensibilitat envers la qualitat educativa dels infants”.

Fotos: @acomajuncosas78 i AFA El Cérvol Blau.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Cultura, Gelida, Societat