Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
Agent durant la investigacio

Llibertat provisional per a l’acusat de l’incendi de Castellví i Martorell

Per 19 de juliol de 2021 a les 16:16 0 2568 Visites

La causa està oberta per un delicte d’incendi per imprudència

Actualització dimarts 20:

L’home acusat de provocar l’incendi de Castellví i Martorell ha testificat aquest dimarts i el jutjat d’instrucció número 1 de Martorell ha decidit deixar-lo en llibertat provisional. Haurà de comperèixer en jutjat sempre que sigui requerit. La causa està oberta per un delicte d’incendi per imprudència.

 

Notícia dilluns 19:

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dilluns al matí el presumpte autor de l’incendi forestal que ha afectat Castellví i Martorell. Es tracta d’un veí de la urbanització Valldaina de Castellví, que ha quedat detingut a les dependències dels Mossos i aquest dimarts al matí passarà a disposició judicial.

Els Agents Rurals van determinar que s’havien fet uns treballs mecànics en una tanca perimetral d’una finca de Valldaina, limítrof amb terreny forestal. A la zona es van localitzar les eines i es van poder recollir mostres de les restes d’uns treballs de soldadura, incloses les barilles de soldar. Amb els indicis recollits, els agents va poder identificar a una persona com a presumpte responsable d’aquests fets.

El presumpte autor està acusat d’una negligència greu mentre feia treballs de soldadura a menys de 500 metres de la massa forestal, segons els indicis recollits al punt de l’inici de l’incendi.

Al llarg de la investigació, també van treballar amb la possibilitat que el foc s’hagués pogut produir a partir d’una línia elèctrica. La Unitat RPAS del Grup de Suport Aeri del Agents Rurals va comprovar mitjançant drons i càmeres tèrmiques el recorregut de la línia, fet que va descartar aquesta hipòtesi al no apreciar-se cap anomalia.

El dia i lloc on es va produir l’incendi es trobava actiu el nivell 2 del Pla Alfa i les autoritzacions per l’elevat risc d’incendi forestal s’havien suspès. Per aquest motiu fer aquests treballs representa una negligència greu. La detenció ha estat possible gràcies a la investigació conjunta dels Mossos i els Agents Rurals. A partir d’ara s’ha fet càrrec del cas la Unitat d’Investigació de Martorell.

L’incendi que ha cremat 195 hectàrees s’ha declarat extingit aquest dissabte.

Dissabte, 2 diputats, 4 alcaldes i 2 regidors han fet la primera trobada a l’origen de l’incendi amb la mirada posada en la reforestació.

Fotografia: Agents rurals, durant la inventigació de l’origen de l’incendi forestal de Martorell i Castellví [Agents Rurals]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: