Dissabte, 13 juliol 2024
  • Dissabte, 13 juliol 2024
La Bustia Feliu Trujillo Esparreguera octubre 2015

Mor l’esparreguerí Feliu Trujillo, mestre artesà i ceramista de referència internacional

Per 17 d'abril de 2024 a les 20:00 0 1335 Visites

Amb reconeixements durant la seva llarga trajectòria, juntament amb la seva dona Conxita Sedó va transformar fa 60 anys la terrisseria del seu sogre a Ceràmiques Sedó que dirigeix la seva filla Glòria

El ceramista esparreguerí Feliu Trujillo Vergés ha mort aquest divendres 12 d’abril als 86 anys. Juntament amb la seva dona Conxita Sedó va convertir l’antic obrador terrisser, que va fundar el 1942 el seu sogre Enric Sedó, a Ceràmiques Sedó al mateix carrer Barcelona, 60.

Durant la seva trajectòria de més de 60 anys, Trujillo ha exposat la seva obra a ciutats de Catalunya i Europa. També ha presentat diverses mostres sobre l’ofici i les tres generacions Sedó-Trujillo. Amb la seva família va obrir la galeria d’art, que juntament amb el taller-obrador es poden visitar i on es fa ceràmica artística i encàrrecs a mida. També van ser l’ànima del Museu de Terrissa d’Esparreguera, inaugurat el febrer de 2019.

Entre els reconeixements destaquen quan va ser escollit membre de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica de Ginebra l’any 2015, el guardó de Mestre Artesà a la trajectòria artística concedit per la Generalitat el 2009, i el de la seva trajectòria professional a Ceràmiques Sedó atorgat per l’Associació de Ceramistes de Catalunya el 2016.

Feliu Trujillo va dir el 2015 a La Bústia que “estic molt content i és el darrer reconeixement que et poden donar. A l’acadèmia hi ha membres de tot el món i una desena de catalans com la Teresa Gironès, la Isabel Barba o la Mercè Capeta, entre d’altres”.

La Generalitat de Catalunya també va guardonar quatre anys després, la seva filla i ceramista Glòria Trujillo Sedó, Mestra Artesana en reconeixement a tota la seva obra el 2013.

La cerimònia de comiat ha estat aquest diumenge 14 d’abril a la parròquia de Santa Eulàlia d’Esparreguera.

Aquí la història familiar de Ceràmiques Sedó.

Fotografies: Feliu Trujillo, amb una de les seves obres, l’any 2015 [Quim Sitjà/La Bústia]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Esparreguera, Societat