Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
La Bustia minut de silenci Olesa 2

Presó provisional per a l’home detingut per la mort violenta de la dona d’Òdena a Esparreguera i més concentracions de condemna

Per 24 de maig de 2024 a les 15:00 0 914 Visites

Els minuts de silenci s’han fet a Esparreguera, Olesa i Abrera en record a la víctima i contra les violències masclistes

El jutjat d’instrucció 4 de Martorell, en funcions de guàrdia, ha acordat presó provisional comunicada i sense fiança per a l’home detingut per la mort violenta de la dona d’Òdena a Esparreguera. La jutgessa ha rebut aquest divendres el detingut en una causa oberta per un delicte d’homicidi o assassinat, que es concretarà a mesura que avanci la instrucció.

La titular del jutjat d’instrucció 3 de Martorell, que ha dirigit fins ara la investigació, s’inhibeix a favor del jutjat de violència sobre la dona d’Igualada, partit judicial al qual correspon seguir amb la instrucció pel domicili de la víctima. La jutgessa de Martorell ha aixecat el secret de sumari. La víctima tenia 29 anys i va ser trobada amb vida però molt mal ferida i va morir poc després, diumenge 19 de maig al vespre a la carretera de Can Sedó.

Una cinquantena de persones es va concentrar dimecres a la plaça de l’ajuntament d’Esparreguera per fer un minut de silenci abans del Ple en record a la víctima, de suport als familiars i contra qualsevol forma de violència. A més de veïns, hi han assistit l’alcalde Eduard Rivas, regidors i la consellera de Feminisme, Gent Gran i Diversitat Sexual i de Gènere del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Vicky Castellanos.

Prop d’un centenar de persones s’han concentrat a Olesa. Ha estat aquest dijous a la plaça de Fèlix Figueras i Aragay, just abans de l’inici del Ple, amb la lectura d’un manifest i un minut de silenci. L’alcalde Jordi Parent, membres del consistiri i veïns hi han participat. Durant la sessió plenària s’ha fet una declaració institucional i, com a mostra de condol, s’ha col·locat un crespó negre a la bandera de l’ajuntament. La regidoria de Gènere, Feminismes i LGTBIQ+ convida a comerços i entitats a mostrar el rebuig envers els feminicidis col·locant el cartell distribuït per l’Ajuntament que es pot demanar a l’edifici municipal dels Safaretjos.

A Abrera, una seixantena de persones han fet un minut de silenci davant de l’ajuntament aquest divendres. Han assistit l’alcalde Jesús Naharro, el conseller de Turisme del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Javier González, treballadors públics, persones integrants de la xarxa d’abordatge de les violències masclistes i veïns del municipi.

També a Òdena s’ha fet una concentració i un minut de silenci amb l’assistència de l’alcalde d’Òdena, Jaume Xau, i la consellera d’Igualtat i Feminismes en funcions, Tània Verge. L’acte s’ha fet davant l’ajuntament i amb les banderes onejant a mig pal com a mostra de dol. Durant l’acte, també s’ha llegit una carta de la família en què han agraït l’escalf rebut.

Actualització: Detenen una persona per la mort violenta de la dona a Esparreguera i una cinquantena de persones es concentra per condemnar l’assassinat

Investiguen la mort violenta d’una dona a Esparreguera

Fotografia de portada: Concentració a Olesa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: