Dilluns, 24 juny 2024
  • Dilluns, 24 juny 2024
La Bustia protesta treballadors Nissan Sant Andreu

Sant Andreu, administracions, patronals i sindicats, amb els treballadors de Nissan

Per 1 de juny de 2020 a les 17:00 0 772 Visites

Demanen a la direcció de l’empresa que es replantegi la decisió del tancament que afecta unes 3.000 persones de manera directa i 20.000 d’indirecta a Catalunya

El Ple de Sant Andreu ha aprovat una declaració de suport als treballadors i treballadores de l’empresa Nissan, que dijous va anunciar el tancament de les plantes a Catalunya. 

D’aquesta manera, l’Ajuntament ha manifestat mitjançant un text institucional que el sector de l’automoció “és un motor important de l’economia catalana amb un teixit industrial que genera riquesa i dóna feina a centenars de milers de treballadors i treballadores”.

De fet, a Sant Andreu hi treballen més de 240 persones de manera directa, el 40% de les quals són de la ciutat. L’empresa també està present a Montcada i a la Zona Franca i en total hi treballen unes 3.000 persones.

En el text també s’insta als governs de la Generalitat i de l’Estat a “promoure totes les accions necessàries” per tal de mantenir actives les plantes de Nissan a Catalunya. A la vegada, es demana a la direcció de Nissan que es replantegi aquesta decisió i trobi “una solució que permeti el manteniment de l’ocupació”.

Per últim, el consistori reafirma “l’aposta pel foment de polítiques adreçades al manteniment de la indústria de la nostra ciutat”, sobretot en empreses com Nissan que a partir d’activitats industrials generen llocs de treball de qualitat.

L’Ajuntament d’Abrera ha aprovat una moció en la mateixa línia en l’últim Ple. I el Govern de la Generalitat, PIMEC, Foment, CCOO i UGT han fet un comunicat conjunt on “manifesten el rebuig a l’anunci de tancament” i “la greu preocupació per l’impacte econòmic i social”, així com “la forma d’anunciar aquesta decisió amb tan breu marge de temps”.

Al mateix temps “insten a Nissan a reconsiderar la decisió”, “es comprometen a continuar treballant per mantenir l’activitat” de l’empresa i els proveïdors a Catalunya i “posen en valor la unitat d’acció de les diferents administracions, patronals i sindicats per evitar que es confirmi el tancament definitiu”.

Fotografies: A la planta de Sant Andreu també van començar les protestes el mateix dia de l’anunci del tancament [SE/Aj]

Print Friendly, PDF & Email