Divendres, 14 juny 2024
  • Divendres, 14 juny 2024
la bustia ccanoia

Xavier Boquete revalida el càrrec de president del Consell Comarcal de l’Anoia

Per 21 de juliol de 2019 a les 7:00 0 1022 Visites

L’alcalde masquefí estarà al capdavant de l’ens comarcal 3 anys i Daniel Gutiérrez pren possessió com a conseller per estar al govern

El Consell Comarcal de l’Anoia ha celebrat aquest divendres el ple extraordinari de constitució i l’acte d’elecció del seu nou president. El candidat de la coalició Junts, l’alcalde de Masquefa Xavier Boquete, presidirà el Consell Comarcal de l’Anoia després de rebre el suport de 17 vots del seu grup (10 membres) i els de la Candidatura de Progrés (8 membres) quedant un vot en blanc.

Per la seva banda, la coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord municipal (11 membres) ha votat el seu candidat, David Alquézar, Coalició Alternativa Municipalista-Amunt (2 membres) ha votat Júlia Bueno, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (1 membre) ha donat el seu vot a Carmen Alícia Manchon, i Ara Montbui-La veu dels veïns de Montbui (1 membre) ha votat Jesica Arroyo.

Així, el govern del Consell Comarcal de l’Anoia està format per Junts per Catalunya i PSC-Candidatura de Progrés, sumant 17 dels 33 membres del plenari. A l’oposició quedaran la coalició Esquerra Republicana de Catalunya-Acord municipal, la coalició Alternativa Municipalista-Amunt, Ciutadans-Partido de la Ciudadanía i Ara Montbui-La veu dels veïns de Montbui.

En el seu primer discurs, el president del Consell Comarcal ha agraït de nou la confiança i ha destacat la feina feta al llarg dels darrers 4 anys juntament amb el grup d’ERC amb el que han tirat endavant nous i grans projectes.

Mirant endavant, Boquete, ha volgut posar de manifest un dels reptes que haurà d’afrontar l’Anoia en aquest proper mandat, el nou Pla TerritorialSerem una comarca a cavall de dues vegueries, Catalunya Central i Penedès. Caldrà vetllar i tenir cura de tot aquest procés mirant arreu de la nostra comarca, una comarca amb tres realitats de l’Anoia Nord, la Conca, i la Sud.

A més d’aquest, el repte de seguir i millorar l’atenció a tots els municipis i anoiencs prestant serveis i recursos d’assistència i cooperació, que donen la raó de ser del Consell.

El president del Consell ha afirmat a La Bústia que estarà els primers 3 anys al capdavant de l’ens comarcal, passant després el relleu a un company del seu grup.

Daniel Gutiérrez també és present al Consell. El regidor i cap de llista del PSC de Masquefa s’ha mostrat molt satisfet i ha dit que amb els seus companys “treballarem des del govern per transformar l’Anoia”.

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Masquefa, Política