Dijous, 30 maig 2024
  • Dijous, 30 maig 2024
La Bustia ajuntament Masquefa

L’Ajuntament de Masquefa surt del Pla de sanejament financer

Per 28 d'abril de 2024 a les 17:00 0 201 Visites

Va entrar en el control econòmic de la Generalitat l’any 2020 i aquest mes ha liquidat el pressupost de 2023 en positiu

L’Ajuntament de Masquefa ha sortit del Pla de sanejament financer que va entrar l’any 2020. L’alcalde Roger Vàzquez ho ha comunicat en el darrer ple municipal després de la liquidació en positiu del pressupost de l’any 2023, aprovat per decret d’alcaldia a principis d’abril.

L’Ajuntament va entrar en un Pla de sanejament amb la tutela financera del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat després de tancar la liquidació del 2019 amb un romanent de tresoreria negatiu, un endeutament del 72% i el termini mitjà de pagament de 37 dies.

Ara, ha tancat la liquidació del 2023 amb un romanent de tresoreria positiu d’1.088.305,19 euros, un estalvi net de 830.267,85 euros i un endeutament del 52%. El període mitjà de pagament a proveïdors és d’11,43 dies.

Vàzquez ha dit que estan contents amb aquesta liquidació per tres motius: “el primer, perquè sortim d’un pla de sanejament financer que establia topalls en la gestió econòmica de l’Ajuntament des de l’any 2020; el segon, perquè les magnituds pressupostàries són molt positives i esperançadores, tant el romanent de tresoreria, com l’estalvi net, l’endeutament i el període mitjà de pagament, i el tercer, perquè confirma que la línia política de la responsabilitat i el bon govern és l’única viable per a garantir una bona gestió, en tots els àmbits de la governança”.

Per la seva banda, el regidor de Finances Públiques, Daniel Gutérrez, ha explicat que “pel govern de Masquefa sortir del pla de sanejament era uns dels objectius principals per l’any 2023 i s’ha assolit. El resultat obtingut és fruit d’una previsió pressupostària rigorosa, de gestionar els recursos econòmics d’una manera responsable i de l’esforç tant de l’administració com dels veïns. Aquest és el camí a seguir durant els propers anys”.

Fotografia: L’Ajuntament de Masquefa [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Categoria:   Masquefa, Política