Dilluns, 20 maig 2024
  • Dilluns, 20 maig 2024

Les accions de proximitat es multipliquen

Per 21 de març de 2020 a les 7:00 0 2661 Visites

El personal sanitari, el voluntariat i els Ajuntaments, tres claus de proximitat contra l’impacte que està deixant el nou virus covid-19

La Bústia ha fet una recopilació municipi per municipi de les noves mesures que s’han iniciat i intensificat les últimes hores amb l’objectiu de fer front a l’emergència sanitària per la propagació del coronavirus.

També de les iniciatives, com la crida a la donació de material sanitari, al voluntariat i l’ajuda als més desfavorits. La recepció i entrega dels productes de protecció i d’alimentació ja s’està produint.

En general, els serveis socials municipals fan el seguiment ara més que mai de les persones més vulnerables i de la gent gran, amb trucades, converses i acompanyament.

Creu Roja, Protecció Civil i altres col·lectius s’afegeixen en aquestes tasques durant l’estat d’alarma i el confinament.

 

Martorell

Els hospitals Sant Joan de Déu i Sagrat Cor i les residències de gent gran de Martorell han fet saber que necessiten material sanitari. L’Ajuntament fa una crida a les empreses i particulars que disposin de mascaretes d’ús sanitari i bates les puguin entregar als centres o als Serveis Socials. De moment han rebut més de 3.000 mascaretes i altres materials de protecció a través de donacions.

També està estudiant coordinar un dispositiu logístic i de producció amb una xarxa de voluntaris per fabricar mascaretes protectores. Es pot contactar a través d’aquest formulari, escriure a sap@martorell.cat o trucar al 93 775 25 38 (de dilluns a divendres, de 9 a 13.30h i de 16 a 19.30h; dissabtes i diumenge, de 9 a 14h). 

Joves de la població s’han organitzat per ajudar a les persones més vulnerables. L’Ajuntament coordina aquestes accions amb altres grups que ho han sol·licitat. Serveis Socials Bàsics reforça la Teleassistència i les beques menjador i coordina la xarxa de voluntaris.

Sant Andreu

Una representació de comerciants xinesos del municipi ha fet una donació aquest dijous a l’Ajuntament de material higiènic. Entre el material cedit per la comunitat xinesa hi ha ampolles d’alcohol sanitari, mascaretes, guants i tovalloletes higièniques.

D’altra banda, l’Ajuntament ha fet un encàrrec a una empresa proveïdora de material de protecció per facilitar-lo als petits comerços que aquests dies poden estar oberts.

La supressió de la quota d’abril dels serveis municipals i els serveis socials són algunes de les mesures prioritàries.

Olesa

L’Ajuntament està coordinant el voluntariat que vol donar un cop de mà a les persones que més ho necessitin. Des de la plataforma ‘Decidim Olesa’ s’ha creat un apartat específic perquè qualsevol persona sana entre 18 i 60 anys s’hi pugui apuntar. Aquest és l’enllaç.

Els últims dies, comerços i clíniques dentals han proporcionat guants, gel antisèptic i bates, que s’han donat a residències del municipi. També un comerciant xinès de la població va fer una donació de material sanitari.

Els negocis i col·lectius que tinguin lots d’aquest tipus de material i vulguin fer-ne donació, l’han d’entregar directament a l’Ajuntament, que serà l’encarregat de distribuir-lo entre les residències.

Una veïna d’Olesa investiga una vacuna contra el nou coronavirus.

Esparreguera

El consistori fa una crida als comerços que tinguin mascaretes i guants o líquid desinfectant que els puguin donar que els portin a la Policia Local per distribuir el material on es detectin necessitats.

L’Ajuntament no cobrarà els serveis municipals suspesos pel coronavirus. Els cobraments es reprendran quan els serveis es normalitzin. També ha demanat que es congeli el cobrament de tributs de l’ORGT fins que es torni a la normalització.

Un grup de joves ajuda la gent gran a l’hora de comprar aliments i medicaments.

Abrera

L’Ajuntament coordina les persones que volen col·laborar a donar suport a persones que necessiten ajuda bàsica a través del servei ‘Abrera solidària’. Així, qui vulgui fer-se voluntari pot trucar al 667 604 309, amb l’horari de 8 h a 20 h. També es pot enviar un correu a abrerasolidaria@abrera.cat.

Una altra acció és la de garantir el funcionament del transport d’alimentació perquè els magatzems puguin rebre i subministrar a les més de 2.000 botigues i supermercats de Catalunya.

Sant Esteve

Empreses i particulars fan donacions de material que inclou guants de nitril, granotes, ulleres, protectors per als peus i desinfectants, entre altres. La Policia Local i Protecció Civil les recullen per distribuir entre els centres i serveis que ho requereixen.

Per a les famílies que necessiten ajuda, l’Ajuntament ha posat en marxa un servei d’atenció adreçat a persones o famílies vulnerables. Anirà a càrrec dels voluntaris de Protecció Civil en coordinació amb Serveis Socials.

L’entitat amb l’equip de Benestar Social han treballat en l’organització i repartiment d’aliments per a famílies vulnerables.

Collbató

Des de la població han sortit voluntaris que s’ha ofert i quan alguna persona ha necessitat ajuda per anar a comprar o alguna gestió urgent, es va realitzant.

Les consultes a la Guàrdia Municipal es fan principalment per telèfon o per correu electrònic.

 

Castellví

L’Ajuntament coordina la xarxa local de voluntariat amb el suport d’entitats del tercer sector i de veïns que han mostrat el seu interès amb Creu Roja. La inscripció es fa a través d’aquest formulari.

El consistori fa un seguiment intensiu a les persones vulnerables i la Guàrdia Municipal amplia l’atenció d’urgències a les 24h al dia.

 

Gelida

L’Ajuntament ha posat en marxa el programa “Gelida amb la Gent Gran”. L’Assemblea de Joves s’inclou en aquest programa després d’iniciar la iniciativa.

 

Masquefa

Comerciants xinesos han fet una donació de mascaretes, gel desinfectant i guants als agents de la Policia Local, membres de Protecció Civil i personal que es troba en actiu de la corporació.

L’Ajuntament no cobrarà la quota del mes d’abril dels serveis municipals que estiguin tancats, ni les successives, fins que no estigui restablert el servei. Al mateix temps, retornà als usuaris la part proporcional de quota del rebut de març.

Els serveis bàsics i mínims estan garantits, com en la resta de municipis, sobretot en el cas dels col·lectius més vulnerables.

Fotografia principal: Professionals sanitaris del CAP d’Olesa donen les gràcies pel suport que reben dels ciutadans i fan una crida a quedar-se a casa [Aj]

 

Telèfons generals:

Consultes generals: 012

Urgències sanitàries i per coronavirus: 061

Estat de salut greu i necessitat d’assistència d’emergència: 112

Web: canalsalut.gencat.cat.

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes: