Dimecres, 24 juliol 2024
  • Dimecres, 24 juliol 2024
La Bustia autobus electric Martorell (3)

Martorell presenta el nou autobús elèctric

Per 22 de setembre de 2022 a les 17:00 0 513 Visites

Està estacionat durant tot el dia a la plaça Mare Caterina Coromina per tal que tothom el pugui conèixer

Martorell ha presentat el nou autobús elèctric aquest dijous al migdia en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat. Ho ha fet a la rambla de Les Bòbiles i els ciutadans el podran veure el que resta de dia a la plaça Mare Caterina Coromina, on està estacionat.

Està previst que l’autobús elèctric comenci a circular amb normalitat pels volts de Nadal, però prèviament ho farà en període de proves per la Festa del Roser.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que Martorell “serà el primer municipi del Baix Llobregat on el 100% del servei de transport públic urbà funcionarà amb energia neta i un dels pocs municipis de tot l’Estat espanyol amb càrrega ultra ràpida, ja que disposarem d’un pantògraf que el carregarà en només tres minuts per a una autonomia de 60 quilòmetres”.

El 70% del cost del procés d’electrificació del transport públic urbà a Martorell prové d’una subvenció del ‘Programa MOVES Proyectos Singulares’ i l’altre 30% de la junta de compensació del nou polígon logístic P7 de Martorell, que havia d’aportar un cànon per la mobilitat generada i s’ha aplicat en aquest projecte.

Aquestes actuacions formen part del conjunt d’intervencions que l’Ajuntament de Martorell realitza dins del projecte “Actuacions per a una mobilitat sostenible a Martorell”, que compta amb la subvenció del Programa d’Incentius a la Mobilitat Eficient i Sostenible (MOVES) convocat pel Ministeri per a la Transició Ecològica i amb cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Fotografies: Acte de presentació del nou autobús elèctric [Aj]

Print Friendly, PDF & Email
Etiquetes:
Categoria:   Economia, Martorell